ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Σταματήστε τη λάσπη» – Επίθεση κατά πάντων

αχ-μπέος-σταματήστε-τη-λάσπη-επίθ-123973

Πυρά προς Π. Πάνο, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοτική αρχή

«Λυσσαλέο πόλεμο» εναντίον του και ενάντια στη σημερινή δημοτική αρχή, με στόχο να μπερδευτούν οι πολίτες και να παραποιηθεί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη, κατήγγειλε χθες από το βήμα συνέντευξης Τύπου, ο εκλεγείς δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ως «ενορχηστρωτές της επίθεσης» κατήγγειλε την προηγούμενη δημοτική αρχή και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μερίδα δημοσιογράφων και τελευταίως τον Πρόεδρο του Γηροκομείου, Παύλο Πάνο.

Αφησε μάλιστα αιχμές και κατά της Επιτρόπου, που δημιουργεί προβλήματα στην έγκριση των ενταλμάτων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν είναι βαλτή, αλλά πολύ τυπική» και κατά του Γενικού Διευθυντή του δήμου Βόλου, Στ. Νικηφόρου, ο οποίος κατέθεσε αίτημα αξιολόγησης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως επιχειρείται «έλεγχος των αποφάσεων του δήμου Βόλου».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπέος, απευθυνόμενος προς τους πολίτες υπογράμμισε ότι ο δήμος Βόλου λειτουργεί και μετά την αργία του. «Δήμαρχος Βόλου είναι αυτός που εκλέχθηκε νόμιμα και δημοκρατικά από τους πολίτες αυτής της πόλης και λέγεται Αχιλλέας Μπέος, άσχετα αν κάποιος νόμος αντισυνταγματικός και φωτογραφικός νόμος που ισχύει, με έχει θέσει προσωρινά σε αργία. Εκτελών χρέη δημάρχου προσωρινά είναι ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου και κλείνει εδώ.

Επαναλαμβάνω ότι η παρουσία μου αλλά και η σημερινή δημοτική αρχή διασφαλίζει την ομαλότητα και λειτουργία του δήμου Βόλου. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Η δημοτική αρχή είναι συμπαγής, δεν υπάρχουν ιδιοτέλειες και έως το 2019 θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε», είπε.

Απάντησε και στα περί του δικαιώματός του να μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο ή να παρευρίσκεται στο Δημαρχείο από τη στιγμή που έχει τεθεί σε αργία. «Ποιον θα ρωτήσουμε; Ποιος νόμος απαγορεύει στη δημοκρατία -αυτή την ιμιτασιόν κι από τους αριστερούς του κ… που κυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα- σε πολίτη να μιλήσει να βρεθεί στο Δημαρχείο; Πού τα βρήκαν αυτά; Τους πειράζει που η δημοτική αρχή δεν κοιτάει θέσεις, πρόσωπα κι αξιώματα και κάνει τη δουλειά της. Ετσι θα πάμε μέχρι το 2019. Αυτή η ομάδα δεν αλλοιώνεται. Παραμένει μια γροθιά. Δεν παν να έχουν γραμματέα τον Πουλάκη ή τον… περιστεράκι, δεν παν να έχουν την κυβέρνηση με το μέρος τους; Υπάρχουν Νόμοι καλώς ή κακώς. Και οι Νόμοι δεν ισχύουν μόνο για τη μία πλευρά. Θα πάνε λέει στην Αποκεντρωμένη. Δεν πάνε και στο βουνό και στη θάλασσα; Εγώ θα βρίσκομαι στο Δημαρχείο, θα εκφράζω τη γνώμη μου, θα συνεργάζομαι με τους συμβούλους προς όφελος της πόλης και δεν ρωτάμε και κανένα. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος. Θα πιουν ξίδι έως το 2019. Θα τους περάσει. Πολλά έργα έρχονται. Ομως είναι τόσο βρωμιάρηδες, τόσο ελεεινοί, που δεν μπορούν να το αντέξουν», ανέφερε κάνοντας λόγο για λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από τη «σαπίλα», τις «πολιτικές ορντινάτζες που επί δεκαετίες είχαν κάνει το δήμο Βόλου μαγαζάκι τους για να εξυπηρετούν συμφέροντα».

Καινούριο φρούτο

Εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Προέδρου του Γηροκομείου Παύλου Πάνου, τον οποίο όπως είπε «ενεργοποίησαν νομίζοντας ότι θα πλήξει τη δημοτική αρχή». «Παραιτήθηκε λέει… Γι’ αυτό είδα μπούργκες και φερετζέδες στην πόλη και μαύρο χρώμα. Εκλαιγε όλος ο κόσμος και ξαφνικά ανακάλεσε και επιστρέφει. Αλλο κλάμα από χαρά αυτή τη φορά. Δεν είχε ο κόσμος του Βόλου να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Να ασχοληθεί με έναν εμπορικό γαμπρό», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία που ήρθε στο γραφείο του πήγε στον Εισαγγελέα. «Ούτε είμαι Εισαγγελέας ούτε θέλω να γίνω ανακριτής. Αυτός ο φάκελος όπως ήρθε, μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να τον κρύψουμε;», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Μέσα από την καρδιά μου, στα πέντε μου παιδιά, εύχομαι αυτή η καταγγελία να μην έχει ουσία και ο κ. Πάνος να μην έχει κανένα πρόβλημα και το εννοώ άσχετα αν αυτό που έκανε είναι άνανδρο, ανήθικο και πρέπει να ντρέπεται». Για τις καταγγελίες δε που αφορούν στη συναυλία του Αντ. Ρέμου, υπογράμμισε ότι ο δήμος Βόλου δεν είναι καμία ανάμιξη με την οργάνωση. «Η μοναδική συμμετοχή η δική μου ήταν που ζήτησα από τον Αντ. Ρέμο να δώσει μία συναυλία για το Γηροκομείο. Πόσο στοίχισε η συναυλία δεν με νοιάζει. Αν έπρεπε να μαζέψουν παραστατικά και δεν το έκαναν επίσης δεν με νοιάζει. Αλλά να προσπαθεί να ρίξει αυτό το φρούτο της κοινωνίας μομφές ότι ίσως να μην πήρε ο διοργανωτής ή η μάνατζερ του καλλιτέχνη και κάπου αλλού να πήγαν τα χρήματα, θα πω του κ. Πάνου ότι όσα χαλάμε για πουρμπουάρ εμείς το μήνα τα βγάζει αυτός όλο το χρόνο».

Χαρακτήρισε τις μομφές εναντίον του αθλιότητες, ενώ ανέφερε ότι τα χρήματα της συναυλίας συγκέντρωσε η μάνατζερ του κ. Ρέμου για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις. Υποστήριξε ότι δόθηκαν σε μετρητά στο Γηροκομείο περίπου 6.000 ευρώ, μολονότι η μάνατζερ έλεγε ότι επειδή τα συνεργεία είχαν διπλές μετακινήσεις -την πρώτη φορά η συναυλία αναβλήθηκε λόγω βροχής- τα έξοδα ήταν μεγάλα και για το Γηροκομείο δεν μπορούσε να βγάλει πάνω από 2.000 – 3.000 ευρώ. «Τους είπα αν πρόκειται για 3.000 ευρώ καλύτερα να τα δώσω εγώ από την τσέπη μου να μην έχουμε κι υποχρέωση. Επενέβη ο Αντώνης Ρέμος και είπε δώστε 6.000 ευρώ. Ετσι έγιναν, αλλά εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Λυσσαλέος πόλεμος

«Ο λυσσαλέος πόλεμος που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας έχει λόγο: δεν τους βγαίνει. Νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την πόλη. Γράφοντας αναλήθειες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εικόνα στον κόσμο, λες κι ο κόσμος δεν ξέρει. Και με σύμμαχο τον Πουλάκη και την κυβέρνηση να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πόλη», κατήγγειλε ο κ. Μπέος, αφήνοντας αιχμές για παραστατικά που δεν εγκρίνονται από την επίτροπο, μέχρι και για την υποψηφιότητα του κ. Στ. Νικηφόρου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Είτε λέγεται επίτροπος που καθημερινά δημιουργεί προβλήματα στα εντάλματα χωρίς λόγο και αιτία με πρωτοφανείς δικαιολογίες είτε ένα άλλο φρούτο του κομματικού σωλήνα της Αριστεράς, Νικηφόρος στο όνομα, που έχει κάνει αίτηση να γίνει Γ.Γ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δημοτική αρχή και στο έργο της. Δεν θα τους περάσει όμως. Αυτή είναι αλήθεια», είπε.

Για την επίτροπο υπογράμμισε ότι ζητάει επιπλέον δικαιολογητικά από αυτά που κάποτε ζητούσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ροή σε έργα του δήμου. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα, ότι δεν είναι βαλτή από το σύστημα κι ότι είναι πολύ τυπική και γι’ αυτό υπερβάλλει», σχολίασε.

Για τον κ. Νικηφόρο ανέφερε ότι «δεν είναι κακό οποιοσδήποτε να πάρει μια προαγωγή, αν είναι αντικειμενική και λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αν όμως είναι κομματική και έχει άλλα κριτήρια και σκοπούς, τότε να είναι σίγουροι ότι θα τους εκθέσουμε ανεπανόρθωτα».

10 εκατ. ευρώ στα ταμεία

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του έργου της δημοτικής αρχής μέσα σε 14 μήνες. «1/9/2014 παραλάβαμε 6.150.000 και 3,8 εκατ. ευρώ απλήρωτα τιμολόγια.

31/12/2015, μετά από 14 μήνες, στο ταμείο του δήμου υπάρχουν 10,5 εκατ. ευρώ και 800.000 ευρώ απλήρωτα από τα τιμολόγια. Καταλαβαίνετε τι πόλη – μαγαζί ήταν ο δήμος για κάποιους. Δεν κάναμε τεράστια έργα, δεν κάναμε έργα υποδομών, αλλά έρχονται πολύ γρήγορα. Κι ας λένε για τα λαμπιόνια», ανέφερε, ενώ για τις αντιδημαρχίες επανέλαβε ότι «όλοι θα αλλάξουν κι όλοι θα πάνε κάπου».

«Να σταματήσουν αυτή τη λάσπη, αυτό το λυσσαλέο πόλεμο. Εκτίθενται καθημερινά. Η δημοτική αρχή προσφέρει έργο, δεν έχει να κρύψει τίποτα, κοιτάει τον κόσμο στα μάτια και τηρεί το Νόμο κατά γράμμα. Δεν μπορεί κανείς να παρέμβει, μόνο τα τανκς», κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου