ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης στο τιμόνι

γ-πολύζος-και-σ-σαβελίδης-στο-τιμόνι-124487

Στα πόστα τους από χθες οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τελετή παράδοσης – παραλαβής χθες στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα, ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντών παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους κ.κ. Θεοδώρα Μητσιάνη και Γ. Δοδοντσάκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Πολύζος βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί, στο γραφείο στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ενημερώθηκε από την προκάτοχό του για τις διοικητικές υποθέσεις. Σε φιλικό κλίμα άλλαξαν τη σκυτάλη και υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

Ο νέος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προέρχεται από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, απευθύνθηκε με επιστολή του προς τους συναδέλφους του, ζητώντας τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα ήθελα να απευθύνω θερμό χαιρετισμό στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς τους, στο διοικητικό προσωπικό αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρέχον σχολικό έτος. Η επιλογή μου για τη θέση αυτή αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή, αλλά πάνω από όλα συναίσθηση ευθύνης για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δημιουργικών προκλήσεων, για την αναβάθμιση και βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ όλους μαζί μέσα σε πλαίσιο ειλικρίνειας, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, να ενώσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για το καλύτερο μέλλον των παιδιών.

Η διεύθυνση εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και όλες οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της, θα βρίσκονται στη διάθεση εκπαιδευτικών και γονέων, έτοιμες να αφουγκραστούν κάθε ενδεχόμενο προβληματισμό και πρόταση για τη βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών του νομού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Πολύζος. Την ίδια ώρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθήκοντα διευθυντή ανέλαβε ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, που προέρχεται από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Πριν λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία επιλογής διευθυντών και είχα την τιμή να μου ανατεθεί από εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας, η θέση του διευθυντή. Εκείνο που έχω να πω ότι ευθύνη είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο νομό που λόγω κυρίως του ανάγλυφού του έχει σημαντικότατα προβλήματα. Διαδεχόμενος εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στο συγκεκριμένο πόστο, η ευθύνη πολλαπλασιάζεται. Στους στόχους είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η Πολιτεία ώστε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο, το μαθητή, το γονέα, τον εκπαιδευτικό του δημόσιου σχολείου», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Δύο νέοι διευθυντές με κοινές πορείες

Ο Γ. Πολύζος και ο Σ. Σαβελίδης, καλούνται να συνεργαστούν από τις θέσεις των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας αντίστοιχα.

Δεν είναι όμως… άγνωστοι μεταξύ τους. Γνωρίζονται από παιδιά καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, ακολούθησαν σχεδόν παράλληλες πορείες στα μαθητικά τους χρόνια και χθες ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντών.

«Με το Γ. Πολύζο μεγαλώσαμε μαζί στις φτωχογειτονιές της Νέας Δημητριάδας. Ημασταν μαζί από παιδιά, παίζαμε μαζί στις αλάνες, πήγαμε στο 22ο Δ.Σ. Βόλου, σε ένα νοικιασμένο κτίριο στο πάρκο του Μεφσούτ, μετά στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο. Και την ίδια μέρα αναλαμβάνουμε τις θέσεις στις διευθύνσεις», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης. «Με τον κ. Σ. Σαβελίδη μεγαλώσαμε μαζί. Τα πατρικά μας ήταν πολύ κοντά. μεγαλώσαμε στη Νέα Δημητριάδα και είχαμε επαφή από τα μαθητικά μας χρόνια», είπε από την πλευρά του κι ο κ. Πολύζος αναφέροντας ότι το πρώτο τους κοινό βήμα θα γίνει με την κοινή τους επίσκεψη στο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, από τον οποίο θα ζητήσουν συνεργασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου