ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για το «αύριο» του Γηροκομείου Βόλου

αγωνία-για-το-αύριο-του-γηροκομείου-128937

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και περίπατο για την ενημέρωση των πολιτών πραγματοποίησαν χθες

Την αγωνία τους για το μέλλον του Γηροκομείου Βόλου, με αφορμή την παραίτηση του προέδρου Παύλου Πάνου και τις επικείμενες -όπως εκτιμούν- παραιτήσεις των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, μοιράστηκαν χθες με την τοπική κοινωνία, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι και συγγενείς των φιλοξενούμενων. Συμμετείχαν μαζικά σε παράσταση έξω από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν περίπατο στο κέντρο της πόλης, από την Ερμού προς την Πλατεία Αγίου Νικολάου, στη διάρκεια του οποίου μοίρασαν ανακοινώσεις στους πολίτες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι φοβούνται να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη του 2013, οπότε και το ίδρυμα έμεινε «ακέφαλο» και οι ίδιοι είχαν μήνες να πληρωθούν. «Αν το διοικητικό συμβούλιο παραιτηθεί υπάρχουν προβληματισμοί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούμε στο αδιέξοδο του 2013, οπότε και κανείς δεν δέχθηκε να αναλάβει τη διοίκηση του Γηροκομείου. Αν συμβεί αυτό και οι αρμόδιοι φορείς δεν κινητοποιηθούν άμεσα για την εύρεση αντικαταστατών, δεν θα μπορεί να εκτελείται οποιαδήποτε συναλλαγή και το Γηροκομείο θα υπολειτουργεί, με τον κίνδυνο παύσης της λειτουργίας του. Δεν είμαστε διατεθειμένοι σαν προσωπικό να κρατήσουμε το Γηροκομείο όπως το 2013. Δεν θα μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί μας και δεν θα υπάρχει το ψυχικό σθένος να εργαστούμε. Ζητούμε να μην παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έχει τη στήριξη του προσωπικού και όλης της κοινωνίας και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου, έτσι ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια για την Τρίτη Ηλικία», αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Εξω από το Δημαρχείο χθες το μεσημέρι, βρέθηκαν εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών, ηλικιωμένοι αλλά και συγγενείς των φιλοξενούμενων στο ίδρυμα.

«Μετά την παραίτηση του Π. Πάνου, ελλοχεύει κίνδυνος να παραιτηθούν και τα υπόλοιπα μέλη. Οπότε θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην υπάρχει διοικητικό συμβούλιο κάτι που θα έχει αντίκτυπο σε όλους. Θα υπάρχει παύση πληρωμών, εργασιών, ανησυχία για το ποιοι, αν και πότε θα οριστούν, αν θα δεχθούν τις θέσεις. Κάτι ανάλογο ζήσαμε το 2013», ανέφερε η γραμματέας του ιδρύματος, Αναστασία Γκουράρου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα πλην της παραίτησης του κ. Πάνου είναι η μεγάλη ανασφάλεια που δημιουργείται στο προσωπικό, που έχει ζήσει τις περιπέτειες του 2013. Ο κ. Πάνος έχει δώσει τα πάντα, έχει στηρίξει με προσωπική εργασία και πολύ ζήλο το Γηροκομείο. Αίτημά μας να μην παραιτηθεί όπως επίσης και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να υπάρχει ένα ακέφαλο ίδρυμα», είπε από την πλευρά της η λογίστρια του ιδρύματος, Γιώτα Μητσοπούλου.Ο φόβος μας είναι να μην μείνει ακέφαλο το Γηροκομείο. Εννοείται ότι θέλουμε τον πρόεδρο πίσω. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη να σταθούν δίπλα μας όπως κάνουν. Να μην παραιτηθεί κανείς γιατί αν φύγουν φοβόμαστε ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης. Η σημερινή κινητοποίηση δεν είναι παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά ένας τρόπος στήριξης του προέδρου μας. Δεν θέλουμε να φύγει, δεν είναι ώρα δυσφημείται ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσα πολλά στο Γηροκομείο. Μαζί με αυτόν είμαστε κι εμείς από πίσω. Δεν έχουμε κάτι ενάντια στο δήμο, αλίμονο, είμαστε συνεργάτες, έχουμε βοηθήσει με το να παίρνουμε κοινωνικά περιστατικά. Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος. Δρούμε προληπτικά», ανέφερε εξάλλου, η κοινωνική λειτουργός Ματίνα Πατσή.

«Εχω τη μητέρα μου, 7,5 χρόνια στο Γηροκομείο. Τα δύο τελευταία χρόνια είδαμε μεγάλη διαφορά, στις εγκαταστάσεις, όλα άλλαξαν προς το θετικό. Το ξέρουμε και από τους δικούς μας ανθρώπους και από τους εργαζόμενους και από τη συμπεριφορά τους. Και ευαισθητοποίηση από την κοινωνία υπήρξε.

Είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν τέτοιοι άνθρωποι, όπως ο Παύλος Πάνος. Μακάρι να επιστρέψει στη θέση του», ανέφερε ο κ. Αποστόλης Χειμώνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου