ΤΟΠΙΚΑ

«Μάχες» στο δημοτικό συμβούλιο

μάχες-στο-δημοτικό-συμβούλιο-131194

Ζήτημα νομιμότητας της λειτουργίας του κ. Γιώργου Μουλά ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, για το λόγο που δίνει στον εκλεγέντα δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, στις συνεδριάσεις, μολονότι έχει τεθεί σε αργία, έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Το θέμα άνοιξε -με αφορμή την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, κατά την ενημέρωση του σώματος.

«Είναι δεδομένο σε όλη την ομάδα αλλά και σε δημότες, ότι ο αιρετός δήμαρχος εκλέχθηκε μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία. Ολο αυτό το διάστημα όπως έχει δοθεί ο λόγος σε κάθε πολίτη όταν το ζήτησε έτσι θα συνεχίσουμε, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες», είπε ο κ. Θεοδώρου.

«Κανείς δεν αμφισβήτησε το εκλογικό αποτέλεσμα. Σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Ομως, δεν είναι νόμιμο να δίνεται ο λόγος στον τεθέντα σε αργία Αχ. Μπέο. Θα υπάρξει πρόβλημα. Λόγο στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να έχει ούτε ο Μπέος ούτε ο Καντόλας», είπε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς προκαλώντας την έκρηξη του κ. Καντόλα που σηκώθηκε όρθιος κι άρχισε να του επιτίθεται λεκτικά.

«Εάν θέλετε άλλη λειτουργία, θα ελεγχθείτε. Δείτε τους κανονισμούς», είπε από την πλευρά της η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

«Πάνω από τη βούληση των πολιτών και τις εκλογές, είναι ο Νόμος», είπε από την πλευρά του ο κ. Μιτζικός προκαλώντας την παρέμβαση του κ. Μπέου: «Δεν έχω διάθεση να παρεμβαίνω. Οταν όμως αναφέρεστε στο όνομά μου, έχω υποχρέωση να απαντήσω. Αλλά τέτοια πρεμούρα αν θα μιλήσω ή όχι. Πόσο λίγοι είστε. Σέβομαι από μικρός τους νόμους και την επιλογή ποινών. Ομως, πάνω από τους Νόμους είναι το Σύνταγμα που μιλά για ελευθερία λόγου. Το δικαίωμα έκφρασης μόνο η Χούντα το αναιρεί».

Κοκορομαχίες

Προηγήθηκαν κόντρες σε πολλαπλό επίπεδο. Ξεκίνησαν με την ανάγνωση της επερώτησης της Επιλογής Ευθύνης για το θέμα της πράξης εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής στην οποία αντιδρούν κάτοικοι που καλούνται να πληρώσουν εισφορές σε γη και χρήμα.

Ο κ. Μουλάς χαρακτήρισε κακόβουλη την κριτική που ασκείται και προέτρεψε την κ. Οικονόμου να βάλει «έναν Πασόκο να κάνει παρέμβαση στον Σπίρτζη» για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ για λαϊκισμό χωρίς όρια έκανε λόγο ο κ. Θεοδώρου. «Ούτε κακόβουλη κριτική κάνουμε και επιπλέον μπορούμε να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή για παραλείψεις. Δεν παρέστη καν στη συνάντηση ο αντιδήμαρχος», είπε η κ. Οικονόμου.

«Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου και δώσαμε παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου. Εμείς θα δώσουμε λύση, εσείς κάνατε σπέκουλα», απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης.

Για τις μακροσκελείς ερωτήσεις

«Αυτή η κωμωδία θα σταματήσει. Δεν θα διαβάσετε πρόεδρε άλλη ερώτηση. Θα τις φωτοτυπείτε και θα τις μοιράζετε», είπε ο κ. Θεοδώρου αντιδρώντας στις πολυσέλιδες ερωτήσεις της Επιλογής Ευθύνης.

«Είναι δικαίωμά μας να καταθέτουμε ερωτήσεις», απάντησε η κ. Οικονόμου.

Αλλεπάλληλες κόντρες έγιναν και για το δικαίωμα λόγου των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, στα σημεία όπου ο κανονισμός προβλέπει τοποθέτηση των επικεφαλής.

«Αποκλείονται φωνές δημοτικών συμβούλων και έχετε όλοι ευθύνη», είπε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε λογομαχία με τον κ. Θεοδώρου.

Πολιτικά φαντάσματα

Στην ενημέρωσή του ο κ. Θεοδώρου, απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου άφησε αιχμές για «μυστικοσυναντήσεις» στο Στεφανοβίκειο, με «πολιτικά φαντάσματα». «Ο δήμος είναι ανοιχτός για δημότες κι όχι για το παρεάκι σας που μετέτρεψε το δήμο σε μαγαζάκι σας. Εχετε τελειώσει. Οπως και τα πολιτικά φαντάσματα, οι πολιτικοί απατεώνες», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μιτζικού «για τον τρόπο που απευθύνθηκε σε μία κυρία».

«Δείχνετε την αδυναμία και το φόβο σας ότι είστε μια φούσκα που σκάει. Μιλάτε για τις κοινωνικές μου συναναστροφές; Με παρακολουθείτε; Ασχοληθείτε με τα μεγάλα θέματα της πόλης. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ελέγχουμε κι εσείς είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε. Τις ύβρεις σας τις επιστρέφουμε», απάντησε η κ. Οικονόμου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου