ΤΟΠΙΚΑ

Καμένοι κάδοι λόγω… τζακιών

καμένοι-κάδοι-λόγω-τζακιών-131603

Εκκληση της αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βιολέτας Καντόλα προς τους πολίτες να μην πετούν τη στάχτη από τα τζάκια στους κάδους απορριμμάτων

Εξι κάδοι απορριμμάτων κάηκαν ολοσχερώς το τελευταίο διήμερο, εξαιτίας της… χρήσης των τζακιών. Πολίτες που ανάβουν τζάκια για να ζεστάνουν το σπιτικό τους μέσα στο χειμώνα, βάζουν… φωτιά στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου, όταν πετούν τη στάχτη στους κάδους. Τα απανωτά κρούσματα από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ανάγκασαν χθες την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα να απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην πετούν τις στάχτες από τα τζάκια στους κάδους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Υπολογίζεται ότι από την έναρξη της χειμερινής περιόδου οπότε και τα τζάκια άρχισαν να καίνε για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά στο Βόλου, έχουν καεί περί τους 20 κάδους απορριμμάτων. Προχθές τέσσερις καμένοι κάδοι εντοπίστηκαν πίσω από τη ΜΕΤΚΑ. Χθες άλλοι δύο κάηκαν στη συμβολή των οδών Μαβίλη και Βιζυηνού. «Ούτε σε πορείες με επεισόδια δεν έχουμε τόσες απώλειες σε κάδους. Εξι σε ένα διήμερο; Δεν έχουμε που δεν έχουμε κάδους για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, να καίγονται κι αυτοί που έχουμε στη διάθεσή μας;», ανέφερε χθες η κ. Καντόλα, αποδίδοντας το κάψιμο των κάδων στην εναπόθεση στάχτης που «κρατάει» φωτιά από τα τζάκια.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους πολίτες να μην πετούν στάχτη στους κάδους. Ή τουλάχιστον να είναι βέβαιοι ότι η στάχτη δεν «κρατά» για να μην καίγονται οι κάδοι», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οπως σημείωσε η κ. Καντόλα, η υπηρεσία καθαριότητας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων. Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν 5.000 κάδοι, που αφενός δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών, αφετέρου έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 ετών. «Τελευταία φορά πήραμε 180 κάδους. Πού να πρωτομπούν; Σταγόνα στον ωκεανό ήταν», σχολίασε η κ. Καντόλα.

Ανέφερε ότι οι περισσότεροι πέρα από παλιοί είναι και καταστραμμένοι. Υπάρχουν πράσινοι κάδοι με μπλε μπαλώματα, κάδοι χωρίς «αυτάκια» για να κλείνει το καπάκι, κάδοι χωρίς καπάκια. «Το κακό είναι ότι ακριβώς επειδή είναι παλιά μοντέλα δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και ο τεχνίτης που διαθέτουμε κάνει ό,τι μπορεί για να τους επισκευάσει», είπε η κ. Καντόλα.

Η ίδια θα συντάξει πόρισμα πόσοι κάδοι έχουν αποσυρθεί επειδή καταστράφηκαν ή κάηκαν.

«Το ζητούμενο είναι πάντως να βρεθεί τρόπος και πάνω απ’ όλα κονδύλια για να μπορέσουμε να κάνουμε προμήθεια σε κάδους που θα ανανεώσουν τους υπάρχοντες σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου