ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνή ρότα χαράσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

διεθνή-ρότα-χαράσσει-το-πανεπιστήμιο-131615

Συνεργασίες με ΑΕΙ Κύπρου – Μέσης Ανατολής σε επίπεδο μεταπτυχιακών και έρευνας

Διεθνή ρότα χαράσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ανοίγεται προς Πανεπιστήμια της Κύπρου, της Μέσης Ανατολής ακόμη και της Κίνας για τη δημιουργία συνεργασιών σε επίπεδο μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έρευνας και ανταλλαγών φοιτητών. «Επιδιώκουμε διεθνείς συνεργασίες για την ενίσχυση της διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποτελεί και δείκτη αξιολόγησης», σημείωσε ο Πρύτανης του Π.Θ., Γιώργος Πετράκος.

Ο κ. Πετράκος, συμμετείχε ως μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων στη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων στη Μεγαλόνησο.

Οπως ανέφερε, στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας τόσο μεταξύ των Συνόδων των Πανεπιστημίων των δύο χωρών όσο και των ΑΕΙ μεταξύ τους. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιδιώκει συνεργασία με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου, μέσω της οποίας, η Θεσσαλία αναμένεται να έρθει πιο κοντά και με αντίστοιχα ΑΕΙ στη Μέση Ανατολή.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τις διεθνείς συνεργασίες μας», ανέφερε ο κ. Πετράκος. Ο ίδιος μίλησε για σειρά ευκαιριών στην ανάπτυξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ανταλλαγών φοιτητών και έρευνας.

Στο ίδιο πλαίσιο θα συμμετέχει την επόμενη εβδομάδα σε συνάντηση με Κινέζικα Πανεπιστήμια που θα γίνει στην Αθήνα.

Οπως εξήγησε ο κ. Πετράκος, με την ανάπτυξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, δεν ενισχύεται μόνο ο διεθνής χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνεπάγονται και ενίσχυσης των εσόδων του ιδρύματος.

Ηδη το Π.Θ. «τρέχει» 48 μεταπτυχιακά προγράμματα που παρακολουθούν 1.000 φοιτητές. «Τα έσοδα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων υποστηρίζουν τη λειτουργία των ίδιων των τμημάτων καλύπτοντας λειτουργικά τους έξοδα», επεσήμανε ο κ. Πετράκος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου