ΤΟΠΙΚΑ

Οπως η γιαγιά με τα εγγόνια της… θα είναι οι εκπαιδευτικοί με το νέο ασφαλιστικό

οπως-η-γιαγιά-με-τα-εγγόνια-της-θα-είν-134090

Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην απεργία στις 4/2

Τη… γιαγιά ή τον παππού με τα… εγγόνια τους θα θυμίζουν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τάξεις αν περάσει το νέο ασφαλιστικό, που ορίζει ως ηλικιακό όριο σύνταξης τα 67 χρόνια. «Δεν θα είναι μόνο η μορφή των εκπαιδευτικών που θα γερνάνε μέσα στις τάξεις, αλλά και τα δυναμάρια τους. Φανταστείτε μία 67χρονη νηπιαγωγό να κάνει μάθημα σε πεντάχρονα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Διαλεχτή Τσιτούμη, στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης που τελικώς αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η απόφαση για συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου λήφθηκε σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, καθώς ελάχιστοι ήταν οι καθηγητές που προσήλθαν στο 3ο Γυμνάσιο για τη γενική συνέλευση. «Οι συνάδελφοι είναι όλοι ενημερωμένοι. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», δήλωσε με νόημα η κ. Τσιτούμη, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι τουλάχιστον μαζική η συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλους εργαζόμενους στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αιχμή του δόρατος για τους εκπαιδευτικούς είναι η συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια. «Το έργο του εκπαιδευτικού είναι δύσκολο. Και υπάρχει και το ηλικιακό χάσμα. Πώς ένας 67χρονος να διδάξει σε παιδιά με μεγάλη απόσταση ηλικίας;», ανέφερε η κ. Τσιτούμη.

«Η μάχη για το ασφαλιστικό έχει ήδη ξεκινήσει. Ζητούμε αξιοπρεπείς συντάξεις με αναδιανεμητικό χαρακτήρα», σημείωσε η ίδια, χωρίς να κρύβει την ανησυχία της για τους νέους εκπαιδευτικούς που εισέρχονται στο επάγγελμα και οι οποίοι θα αργήσουν να βγουν αν καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

Οι καθηγητές θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και προηγουμένως το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν που θα δρομολογηθούν από την ΑΔΕΔΥ.

Ανατροπή απόφασης για ΓΕΛ Καναλίων

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, το μέλος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Στ. Κατσούρας, έδωσε το παρών στην κοπή πίτας του ΓΕΛ Καναλίων, που έγινε παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ επαναδιατύπωσαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στην πρόταση υποβάθμισης του σχολείου από Γενικό Λύκειο σε Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα καθηγητές του σχολείου και ΕΛΜΕ θα συναντηθούν με τη δημοτική αρχή Φερών για το επίμαχο ζήτημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου