ΤΟΠΙΚΑ

Νομοθετικές ρυθμίσεις για άρση της γραφειοκρατίας

νομοθετικές-ρυθμίσεις-για-άρση-της-γρ-137307

Υποσχέθηκε ο Νίκος Φίλης στους αναπληρωτές Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους αναπληρωτές Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θανάση Σφουγγάρη, Ζήση Μαμούρη και Βασίλη Μπουρδάκη, είχε χθες το βράδυ, με τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του συνεδρίου για την εκπαίδευση των νεαρών παραβατών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Οι αναπληρωτές Πρύτανη έθεσαν υπόψη του υπουργού, το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει για την ομαλή λειτουργία του το ίδρυμα, με τον κ. Φίλη να δεσμεύεται για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα «χτυπήσουν» προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλανίζουν τα ΑΕΙ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Σφουγγάρης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία ενός «έφηβου» όπως το χαρακτήρισε Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται στην έβδομη θέση ανάμεσα στα ελληνικά ΑΕΙ, στην εξωτερική αξιολόγηση πήρε βαθμολογία πολύ καλή έως άριστη, ενώ έχει εξασφαλίσει πολύ σημαντικούς πόρους μέσα από το ερευνητικό του έργο, τόνισε ο κ. Σφουγγάρης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2015 – 2018 που έχει εκπονήσει το Π.Θ. και εστίασε στο πρόβλημα της έλλειψης πόρων, κυρίως οικονομικών και υποδομών, που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό, οι αναπληρωτές Πρύτανη αναφέρθηκαν κυρίως στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δυσκολεύουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που καλείται να διαχειριστεί λιγοστούς πόρους σε περίοδο κρίσης.

Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στην επίλυση θεσμικών ζητημάτων, ενώ δεσμεύτηκε για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα «λύσουν τα χέρια» των ΑΕΙ. «Θα αρθούν εμπόδια και μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμη και εξοικονόμηση πόρων. Μία πολύ σημαντική παρέμβαση θα είναι η διαπραγμάτευση του υπουργείου με τη ΔΕΗ προκειμένου να πετύχουμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική», σημείωσε ο κ. Σφουγγάρης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου