ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορίες… τρέλας ζουν ιδιώτες

ιστορίες-τρέλας-ζουν-ιδιώτες-140066

Αποκλείονται από διαγωνισμούς του δημοσίου για «ψύλλου πήδημα»

Ιστορίες… τρέλας ζουν ιδιώτες που παίρνουν την απόφαση να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου για τη διεκδίκηση έργων. Χαρακτηριστική η περίπτωση ιδιωτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του δήμου Βόλου για την εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων έργου, διάρκειας ενός έτους για την κάλυψη των αναγκών της τεχνικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

Στη λίστα των δικαιολογητικών περιλαμβάνονταν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής- αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πέγιος, δεν διευκρινιζόταν συγκεκριμένο έτος για τα τέλη κυκλοφορίας. Δύο ιδιώτες από τους τρεις που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και αυτά εσώκλεισαν στο φάκελο των δικαιολογητικών τους. Από την επιτροπή που ορίστηκε για την εξέταση των φακέλων, οι δύο ιδιώτες απορρίφθηκαν με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να εσωκλείσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Οι ιδιώτες προσκόμισαν αντίγραφο των αποδείξεων με τα πληρωμένα τέλη και για το 2015. «Δεν υπήρχε θέμα ότι οι άνθρωποι δεν είχαν πληρώσει τα τέλη του 2015 και προσκόμισαν τα τέλη του 2016. Απλώς δεν αναφερόταν τα τέλη ποιας χρονιάς θα έπρεπε να προσκομίσουν. Και πάλι όμως απορρίφθηκαν από την επιτροπή. Αυτό είναι απαράδεκτο», σημείωσε ο κ. Πέγιος, ζητώντας από τα μέλη της επιτροπής να αποκαταστήσουν την αδικία και να δεχθούν τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι δύο ιδιώτες. Η επιτροπή έκανε ομόφωνα αποδεκτές τις ενστάσεις, ανάβοντας πράσινο φως για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η παράσταση δικηγόρου του δήμου ενώπιον του ΣτΕ για το θέμα του καθορισμού των ορίων των παραδοσιακών οικισμών του Πηλίου με νομαρχιακές αποφάσεις, κατά των οποίων προσέφυγε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Δικηγόρος του δήμου θα παραστεί ενώπιον του ΣτΕ προκειμένου να αποκρούσει αίτηση ακύρωσης του δικηγόρου (πρώην αντιδημάρχου) Νίκου Μόσχου κατά της πράξης διορισμού της κ. Ντίνας Βακουφτσή ως τρίτης δικηγόρου του Βόλου.

Η υπόθεση έρχεται από τα παλιά και συγκεκριμένα από το 2010, οπότε και επί δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη προκηρύχθηκε τρίτη θέση δικηγόρου στο δήμο. Η κ. Βακουφτσή κατατάχθηκε πρ ώτη και στην τέταρτη θέση -όπως ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση η κ. Ρούλα Τσακανίκα- κατατάχθηκε ο κ. Μόσχος. Η πράξη διορισμού της κ. Βακουφτσή, ήρθε τρία χρόνια μετά, το 2013. Ο κ. Μόσχος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης της επιτροπής βάσει της οποίας έγινε η κατάταξη των υποψηφίων αλλά και κατά της πράξης διορισμού. Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου