ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 2.000 ευρώ για το Ορφανοτροφείο συγκέντρωσαν οι καταστηματάρχες εστίασης

ποσό-2-000-ευρώ-για-το-ορφανοτροφείο-συγκέ-141681

Θα καλύψουν το πρωινό και δεκατιανό των 23 παιδιών του ιδρύματος για 4 έως 6 μήνες

Ποσό που αγγίζει τις 2.000 ευρώ συγκέντρωσαν καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου για τα 23 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Το ποσό κρίνεται αρκετό για να εξασφαλίσει στα παιδιά του ιδρύματος, το πρωινό και δεκατιανό τους γεύμα για διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το πρωί, μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, συγκέντρωσαν τους αριθμημένους κουμπαράδες που είχαν διανείμει στα μαγαζιά πριν τα Χριστούγεννα και παρουσία μελών της διοίκησης του Ορφανοτροφείου αλλά και της Φιλοπτώχου, τους άνοιξαν και προχώρησαν στην καταμέτρηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν. Από συνολικά 55 κουμπαράδες, όσα και τα μαγαζιά που τους παρέδωσαν συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.926,50 ευρώ το οποίο θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο προκειμένου σύμφωνα με το Γραμματέα του Συλλόγου, Κώστα Μπίσδρα από εκεί να εξοφλούνται τα τιμολόγια στους προμηθευτές που θα αναλαμβάνουν κάθε μήνα να παραδίδουν τις απαιτούμενες ποσότητες τροφίμων στο Ορφανοτροφείο.

Οπως εκτιμά ο κ. Μπίσδρας, το ποσό είναι ικανό να καλύψει από τέσσερις έως έξι μήνες το πρωινό και δεκατιανό γεύμα των 23 παιδιών του Ορφανοτροφείου. Ηδη ο Σύλλογος έχει έρθει σε συμφωνία με δύο προμηθευτές από τους οποίους θα αγοράζουν σε τιμή κόστους τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τα δύο γεύματα των παιδιών.

Η τροφοδοσία του Ορφανοτροφείου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Οι καταστηματάρχες θα παρέχουν είδη διατροφής, όπως δημητριακά, τοστ, κουλούρι, μπισκότα, χυμούς, κέικ. Παράλληλα, η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του Ορφανοτροφείου, συνεχίζεται από 12 καταστηματάρχες της οδού Τάκη Οικονομάκη, που κράτησαν τους κουμπαράδες για λίγες ακόμη ημέρες. Με το ποσό που θα συγκεντρώσουν θα αναλάβουν να καλύψουν κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ για λογαριασμό του Ορφανοτροφείου. Τόσο η πρόεδρος και ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του Ορφανοτροφείου Βόλου όσο και ο Πρόεδρος της Φιλοπτώχου, κ.κ. Σοφία Ιωάννου, Γιάννης Γιαννακός και Σόνια Χαρανά που ήταν παρόντες στην καταμέτρηση των χρημάτων από τους κουμπαράδες, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Σύλλογο που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο κάλεσμα για τη στήριξη του ιδρύματος, που φιλοξενεί 23 παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών. Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι στην προσπάθεια ενεργά συνέβαλλε η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου