ΤΟΠΙΚΑ

Χιονόνερο και παγωνιά στο Βόλο

χιονόνερο-και-παγωνιά-στο-βόλο-142701

Δεν σημειώθηκαν προβλήματα στην πόλη και τις περιφερειακές ενότητες Χιονόνερο και χιονόπτωση κατά διαστήματα πυκνή, τσουχτερό κρύο με το θερμόμετρο να κυμαίνεται οριακά πάνω από το μηδέν και υψηλά ποσοστά υγρασίας που ξεπέρασαν το 90%, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού χθες στο κέντρο του Βόλου. Χιονόνερο και παγωνιά αναμένεται και σήμερα στην πόλη.

Συνεργεία του δήμου Βόλου και ιδιωτών, βρέθηκαν χθες ολημερίς στους δρόμους. Σύμφωνα με την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας – αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα από τα ξημερώματα έως και τις 10 το πρωί, υδροφόρες του δήμου, έριχναν θαλασσινό νερό μέσα στην πόλη και κυρίως στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Ωστόσο το κύριο βάρος των επιχειρήσεων έπεσε στο Σέσκλο όπου το χιόνι έφθασε στους 5 πόντους. Μία λεπίδα και μία αλατιέρα, στάλθηκαν στην περιοχή, κρατώντας το κεντρικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Ιδιώτες με φορτωτές και αλάτι επιχείρησαν νωρίς χθες το πρωί και στο δρόμο προς Κουκουράβα, αλλά και προς Αϊδίνι, Σταγιάτες, Κατηχώρι και Μικροθήβες.

Οπως σημείωσε η κ. Καντόλα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά στους δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου