ΤΟΠΙΚΑ

«Κρίνετε κύριοι αν κάνουμε έργο. Μην ασχολείστε με το προσωπικό μου πρόβλημα»

κρίνετε-κύριοι-αν-κάνουμε-έργο-μην-ασ-147376

Ο εκλεγείς δήμαρχος Βόλου μιλά για την αργία, τον «πόλεμο» με το σύστημα, την καθημερινότητα στην πόλη και τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου

«Ο δήμος Βόλου έχει δημοτική αρχή που λειτουργεί με τις επιταγές του Νόμου και της Δημοκρατίας. Δεν δημιουργεί η αργία μου ως πρόβλημα στη διοίκηση του δήμου. Συνεχίζουμε ενωμένοι να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στους πολίτες και την πόλη. Το έργο μας είναι φανερό και δεν θα επιτρέψουμε σε σκουπίδια, είτε δημοσιογραφικά είτε πολιτικά να βάλουν χέρι στα ταμεία του δήμου. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας, στις δεσμεύσεις μας. Εχουμε έναν πόλεμο απέναντι στο σύστημα που επί σειρά ετών λυμαίνονταν το δήμο Βόλου. Μέχρι το 2019 τουλάχιστον, θα πιούμε το ποτήρι μέχρι τέρμα. Καλή τους επιτυχία»: Με αυτά τα λόγια ο εκλεγείς δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κλείνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σχεδόν ένα μήνα αφότου τέθηκε σε αργία.

Δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της προσωπικής του δικαστικής περιπέτειας, «αν δεν υπάρξει νέος πουλάκειος νόμος» και ταυτόχρονα απευθύνει μήνυμα στους «διώκτες» του: «Δεν ξεχνώ», λέει ο κ. Μπέος.
Προαναγγέλλει αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων και προέδρων στα νομικά πρόσωπα του δήμου, με στόχο να δοκιμαστούν και οι 27, βάζει 8 με άριστα το 10 στην καθημερινότητα της πόλης και παραδέχεται την προς το παρόν αποτυχία στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Από την ατζέντα δεν λείπουν οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Με αφοπλιστικό τρόπο δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητάει συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο. «Δεν έχω άλλα λεφτά. Ο,τι ήταν να δώσω το έδωσα», υπογραμμίζει με πολλές αιχμές απέναντι στους -κατά τον ίδιο- ηθικούς αυτουργούς του προβλήματος.

  • Συνέντευξη στην Ελένη Χάνου

• Τι ιδιότητα δηλώνετε σήμερα; Ενα μήνα μετά την αργία πώς αισθάνεται ο Αχιλλέας Μπέος; Εξακολουθεί να είναι ο πρώτος δημότης της πόλης;
«Νιώθω δήμαρχος Βόλου κι αυτό γιατί αυτή ήταν η βούληση των πολιτών. Ο δήμαρχος είναι αιρετός, αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε. Βρίσκομαι προσωρινά σε αργία μέσα από μια άδικη διαδικασία ενός φωτογραφικού νόμου. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πολιτικοί που εκλέγονται, αντί να νομοθετούν υπέρ της πατρίδας, ασχολούνται με τη στοχοποίηση προσώπων και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Ετσι είναι αυτό το τερατούργημα Νόμου που αφορά τους αιρετούς δημάρχους και συμβούλους, ενώ δεν αφορά γενικούς γραμματείς. Από τη στιγμή που οι πολίτες με επέλεξαν αισθάνομαι ότι είμαι ο δήμαρχος της πόλης, είμαι όμως σε αργία, οφείλω να σεβαστώ το Νόμο και μέχρι εκεί. Υπάρχει ο εκτελών χρέη δημάρχου ο αντιδήμαρχος που επέλεξε η δημοτική αρχή, η παράταξή μας, στην οποία παραμένω πρόεδρος και επικεφαλής και αυτός είναι ο Θάνος Θεοδώρου. Τα άλλα που ακούγονται είναι σκοπιμότητες και αθλιότητες».

• Πόσο σας κόστισε που τεθήκατε σε αργία;
«Τίποτα. Δεν είναι αυτοσκοπός μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω την πόλη μου και νομίζω ότι τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή. Για ό,τι γίνεται στην πόλη θα κριθούμε από τους πολίτες και όχι από τους κακοπροαίρετους και θα κριθούμε πολύ σύντομα και κρινόμαστε και καθημερινά. Εχουμε επιτελέσει τεράστιο έργο χωρίς τις οικονομικές δυνατότητες άλλων ετών, προηγούμενων ετών. Παρ’ όλα αυτά είμαστε δίπλα στον πολίτη. Ο κόσμος το έχει αναγνωρίσει αυτό. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη και εγώ θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο μέγιστο που μπορώ γιατί έχω δεθεί με την πόλη και τους πολίτες».

• Αυτή τη στιγμή έχετε προβεί σε κάποιες νομικές κινήσεις για να μην ισχύσει η αργία σας μέχρι να κριθείτε από τη δικαιοσύνη. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη για εσάς στην προσωπική δικαστική σας περιπέτεια ή θα πρέπει οι Βολιώτες να συνειδητοποιήσουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος που εξέλεξαν δήμαρχο δεν θα είναι στη θέση του;

«Το δικαστήριο έρχεται πολύ σύντομα και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν εμπλοκές και αναβολές. Γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει το παραμικρό και θα αθωωθώ πανηγυρικά. Εκτός βέβαια αν υπάρξει κανένας νέος… πουλάκειος νόμος ή πολιτική παρέμβαση. Εγώ δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη άσχετα αν δεν της έχω εμπιστοσύνη. Τη σέβομαι και πιστεύω ότι αν υπάρχουν στη συγκεκριμένη δίκη έντιμοι δικαστές με ήθος και ακεραιότητα, θα αθωωθώ πανηγυρικά».

• Προς το παρόν πάντως, ο κ. Πουλάκης σας κατηγορεί για αντιποίηση αρχής…

«Ο κ. Πουλάκης είναι πραγματικά ένας περαστικός από την πολιτική ζωή του τόπου και λογικό είναι. Είναι ένα δημιούργημα του συστήματος, της πολιτικής σαπίλας. Δεν μπορεί να μιλάει για αντιποίηση αρχής, όταν ο ίδιος έχει κάνει παρεμβάσεις τόσο στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και σε θεσμικούς παράγοντες. Τι νομίζετε; Εγώ είμαι προσωρινά σε αργία. Δεν μου απαγορεύεται ούτε να συμμετέχω και να παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια, ούτε να βρίσκομαι στο γραφείο μου με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου και να συνεργαζόμαστε και να του δίνω συμβουλές ούτε να συμβάλλω για το καλό της πόλης μου. Ποιος νόμος το απαγορεύει αυτό και από πού απορρέει; Να μας το πει ο κ. Πουλάκης. Σε καμία περίπτωση δεν υπογράφω, δεν παίρνω μισθό και δεν δίνω εντολές σε στελέχη του δήμου. Ο εκτελών χρέη δημάρχου ασκεί τις αρμοδιότητες από το Νόμο. Τώρα αν υπάρχει συνεργασία, έχει να κάνει με το καλό της πόλης και τίποτα παραπάνω και δεν θα ρωτήσουμε κανένα Πουλάκη και κανένα περιστεράκι.
Ενας ανύπαρκτος είναι, ούτε η μάνα του δεν τον ψήφισε όσες προσπάθειες κι αν έκανε. Είναι λυπηρό αυτοί οι άνθρωποι να λέγονται αριστεροί γιατί δεν είναι. Τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα μου που πήγε φυλακή για αυτές τις ιδέες. Αριστεροί -που πραγματικά έχουν δεχθεί διωγμούς στο παρελθόν- να κάνουν τα ίδια πράγματα -γιατί έχουν κατάλοιπα- σε πρόσωπα. Να φωτογραφίζουν και να διώκουν φυσικά πρόσωπα. Επειδή έτσι θέλουν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Ενα ολόκληρο σύστημα, ένα ολόκληρο κράτος να στοχοποιεί τον Αχιλλέα Μπέο. Να μας πει για ποιο λόγο. Γιατί είμαι κόντρα στο σύστημα; Αφού δημιούργησε κακό στην πατρίδα μας, αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που μέρος του είναι και ο κ. Πουλάκης. Αυτή είναι η αλήθεια. Ανθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ημέρα, δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην πόλη».

• Από την πρώτη μέρα λέτε ότι δέχεστε ανελέητο πόλεμο. Ο πόλεμος προέρχεται από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που έχασαν τί, επειδή κερδίσατε εσείς;

«Να σας πω τι έχει γίνει και καθημερινά το βιώνω. Οταν πήρα την απόφαση να αναμιχθώ με τα κοινά και να θέσω εαυτόν στην κρίση του κόσμου, έκανα μία δημοσκόπηση. Τότε ο αναλυτής μου είπε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να βγεις από την πρώτη Κυριακή, στη δεύτερη Κυριακή όμως δεν σου δίνω πολλές πιθανότητες γιατί θα είναι όλο το σύστημα απέναντι σε σένα. Θα συνεργαστούν γιατί είσαι άνθρωπος εκτός συστήματος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Τους έχει πειράξει πολύ γιατί στο Βόλο που είχε τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσαν να εκλέξουν δήμαρχο. Ο Βόλος ήταν ένα μαγαζάκι για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Να εξυπηρετεί ημετέρους, να χρησιμοποιούν την πόλη για πολιτικούς σκοπούς κι όχι για να προσφέρουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ολους αυτούς, το σύστημα, τους πείραξε ότι έφυγε αυτό το μαγαζί από τα χέρια τους. Και τι εννοώ. Με στοιχεία πλέον κι όχι με λόγια. Καλώς ή κακώς, ο δήμος Βόλου κάθε χρόνο δημιουργεί έργα από 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα έργα οι εργολάβοι που τα παίρνουν, κάνουν ποσοστό έκπτωσης. Εως 1/9/2014 το ποσοστό έκπτωσης κυμαινόταν από 2% μέχρι και 10% μάξιμουμ. Από 1/9 και μετά το ποσοστό κυμαίνεται από 27 έως 45%. Τι σημαίνει αυτό; Στα 2,5 εκατ. το 20% διαφορά είναι μισό εκατομμύριο. Αυτά οικονομάγανε κάθε χρόνο μόνο από αυτή τη διαδικασία. Κάποιοι. Ποιοι; Μπορείτε να ψάξετε να το βρείτε. Τους πείραξε. Λογικό δεν είναι; Ηταν με ένα μαγαζάκι, μια συμμορία, μια ομάδα και δεν είναι απαραίτητο να είναι και κάποιο πολιτικό πρόσωπο μπλεγμένο σε αυτό. Ξαφνικά αρχίζουμε και σπάμε το σπυρί, το απόστημα. Γι’ αυτό βλέπετε και οι δημοτικοί υπάλληλοι ότι αρχίζουν να εργάζονται, να σέβονται και να είναι στις υπηρεσίες του πολίτη. Θέλει χρόνο ακόμη. Δεν είναι εύκολο μια αρρωστημένη κατάσταση πολλών ετών ξαφνικά να αλλάζει.
Εγώ θα τους καταλάβαινα. Να είναι τελείως αντίθετοι γιατί έτσι είχαν μάθει. Να είναι αντίθετοι με τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα θέματα, με τον τρόπο διοίκησης, λογικό είναι, γιατί δεν έχουν διοικήσει ούτε έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Εδώ όμως ξεφεύγουν κι έχουν ξεφύγει από κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και έχουν πάει πλέον στο προσωπικό. Και είναι ντροπή τους. Η μεγαλύτερη ντροπή που υπάρχει. Τόσο πολύ τους έχει πονέσει. Ο Αχιλλέας Μπέος είναι κάτι ξεχωριστό. Η πόλη συνεχίζει να υπάρχει, εμείς κάποια στιγμή φεύγουμε. Ο Βόλος είναι κάτι ξεχωριστό. Κρίνετε κύριοι για το έργο, αν κάνουμε έργο, αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα της πόλης. Μην ασχολείστε με το προσωπικό μου πρόβλημα. Και επειδή γνωρίζω ποιοι μεθοδεύουν, ποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ενόψει των δικαστηρίων, τους λέω λοιπόν ότι δεν ξεχνώ.

Πρέπει να ξέρουν ότι οι καιροί αλλάζουν και πάντα υπάρχει πέρα από την ανθρώπινη και η Θεία Δίκη.
Στέλνω ένα μήνυμα σε αυτούς μέσα από τη συνέντευξή μας. Εγώ δεν τους πείραξα σε προσωπικό επίπεδο, δεν τους πείραξα ποτέ. Δεν επιτρέπω να με πειράξουνε και μέσα από αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούν ελέγχοντας το σύστημα, να δημιουργούν πρόβλημα στην ελευθερία μου και στην οικογένειά μου. Είναι ανήθικο και είναι ντροπή. Αλλά αυτό είναι το επίπεδο αυτών των ανθρώπων. Είναι αδίστακτοι είναι σκληροί και μπροστά στο σύστημα που υπηρετούν δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ομως δεν έχουν να κάνουν με έναν απλό άνθρωπο. Θα πολεμήσω και ελπίζω ότι όταν έρθει η ώρα θα πληρώσουν για τις αδικίες τους».

• Οταν εκλεχθήκατε είχατε σημαία σας να δώσετε λύση σε νερό, σκουπίδια, κυκλοφοριακό και αδέσποτα. Είστε ικανοποιημένος από την εικόνα της πόλης; Ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν;

«Είχα σημαία την καθημερινότητα της πόλης. Δεν μίλησα ποτέ για μεγάλο έργο. Θυμάστε όταν ρωτούσατε για το πρόγραμμα; Σας έλεγα για Πάολα, Βίσση, Ρέμο. Τα προγράμματα είναι για τους πολιτικούς απατεώνες. Εμείς δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τον κόσμο και είπα: θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε λύση στο νερό και στα σκουπίδια. Για το μόνο πράγμα που απέτυχε η δημοτική αρχή και το λέω με το χέρι στην καρδιά, είναι τα αδέσποτα. Ομως κι αυτό έχει ηθικούς αυτουργούς. Και δεν το έχουμε βάλει κάτω. Θα δώσουμε συνέχεια. Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί που ήθελαν να αποτύχουμε, βάζοντας σε μια κόντρα -και χωρίς να υπάρχει αιτία- το δήμο με τις φιλοζωικές, που ήταν κομμάτι του συστήματος. Παίρνανε εργολαβίες από τη δημοτική αρχή για να μην τους ενοχλεί. Εμείς θα δώσουμε λύση στα αδέσποτα κι ας έχουμε όλη αυτή την ομάδα των περιέργων απέναντί μας. Αυτό το κομμάτι δεν το ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή.
Για το νερό υπάρχει ομάδα που εργάζεται και είναι έτοιμη να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση των νερών από το Πήλιο, το επόμενο δίμηνο θα κατατεθεί πρόταση για τη ζωνοποίηση του δικτύου για να ελέγξουμε και τις διαρροές που ανέρχονται στο 40% και ολοκληρώνουμε το πιλοτικό πρόγραμμα για τα σκουπίδια ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι η ιδανικότερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε σε καλό δρόμο. Εως το καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για όλα αυτά τα ζητήματα.
Στην καθημερινότητα με άριστα το 10 παίρνουμε 8 κι ας υπάρχουν προβλήματα. Πλέον οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο επίπεδο, ο δήμος είναι στο πλευρό των πολιτών με πολλές υπηρεσίες όπως δωρεάν ίντερνετ, δωρεάν γραμμή για παράπονα».

• Στους 15 μήνες της θητείας σας υπήρξαν συνεργάτες σας που σας δυσαρέστησαν ή σας εξέπληξαν ευχάριστα και οι οποίοι ενδεχομένως αξιοποιηθούν σε θέσεις αντιδημάρχων το επόμενο διάστημα;

«Προεκλογικά αλλά και με την εκλογή δεν είχα δεσμευτεί ή υποσχεθεί σε οποιονδήποτε κάποια θέση. Αρα λοιπόν, ηθικά, απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους έχω τη συνείδησή μου καθαρή και τους κοιτάω στα μάτια. Θα πρέπει να ξέρετε ότι γνωρίζω το αντικείμενο διοίκησης πολύ καλά και για να διοικείς καλά πρέπει να είσαι δίκαιος. Αρα λοιπόν στο θέμα των αντιδημαρχιών ή των θέσεων εξουσίας έχουνε δικαίωμα και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι. Κανείς δεν έφερε τη θέση αυτή από το σπίτι του, ούτε κανείς τους υποσχέθηκε. Ολοι είναι υπό κρίση. Ολοι θα πάρουν ευκαιρίες, όλοι θα κριθούν με το έργο που θα παράγουν. Αυτή είναι η σωστή διοίκηση και αυτή η δίκαιη αντιμετώπιση των συμβούλων γι’ αυτό βλέπετε και μία ομάδα συμπαγή. Δεν θα υπήρχε αυτό αν υπήρχε επιλεκτική μεταχείριση κάποιων. Είμαστε μια ομάδα. Ολοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα ποιος θα φύγει από αντιδήμαρχος ή από πρόεδρος. Είναι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που δεν έχουν θέση εξουσίας, δεν είναι έμμισθοι και έχουν συμβάλλει στο έργο των αντιδημάρχων και προέδρων. Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να πάρουν μια ευκαιρία. Κι αυτό θα γίνει. Δεν το συζητάμε. Το πότε, αφήστε να το αποφασίσει αυτός που διοικεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνεργασία με τον κ. Θεοδώρου. Πολύ σύντομα αυτό θα γίνει και θα ανακοινωθεί. Αλλά όπως ψάχνατε να βρείτε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης μου σε περίπτωση αργίας, έτσι και τώρα παίξτε λόττο να βρείτε το νικητή».

«Αν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου με θεωρούν υπεύθυνο για τις περιπέτειες της ομάδας, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Καταλαβαίνω τον πόνο και τη στεναχώρια των φιλάθλων. Όμως δεν αντέχουμε άλλο, να χρηματοδοτούμε άλλο αυτή την ομάδα. Αν αυτό είναι κακό ζητάω συγνώμη.Δεν έχω άλλα λεφτά. Ο,τι ήταν να δώσω το έδωσα. Ας έρθουν άλλοι.»

• Οι καταιγιστικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου είναι το θέμα των ημερών. Τι απαντάτε στον κόσμο του Ολυμπιακού που σας θεωρεί υπεύθυνο για τη διάλυση της ομάδας και σας αποδοκίμαζε μαζί με άλλους στο γήπεδο;

«Αν με θεωρούν υπεύθυνο, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Καταλαβαίνω τον πόνο και τη στεναχώρια των φιλάθλων. Οι αποδοκιμασίες να ξέρετε ότι είναι από συγκεκριμένη μερίδα φιλάθλων κι όχι από το φίλαθλο κόσμο. Εχω προγραμματίσει μια συνέντευξη όπου θα πω τα πράγματα με το όνομά τους τη Δευτέρα το βράδυ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν να μάθουν και να ακούσουν την πραγματική αλήθεια. Να δούμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων κι όχι όπως θέλει ο καθένας να τα παρουσιάζει από την πλευρά του. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα καταλάβει. Αυτοί που δεν θέλουν, δεν με ενδιαφέρει. Ομως θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Μιλάνε κάποιοι σύνδεσμοι.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξέρει ο φίλαθλος κόσμος, που σέβομαι και εκτιμώ, σε αντίθεση με αυτούς που νομίζουν ότι είναι εκπρόσωποι συνδέσμων και είναι οι ηθικοί αυτουργοί, ότι δεν υπάρχουν σύνδεσμοι στον Ολυμπιακό Βόλου. Ενας σύνδεσμος πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις, τις βασικές: να έχει αναγνωριστεί από το μητρικό σωματείο, να έχει γραφεία, τηλέφωνο, καταστατικό, μέλη τα οποία να εκλέγουν τον πρόεδρο. Και να κάνουν εκλογές. Εάν υπάρχει τέτοιος σύνδεσμος στον Ολυμπιακό Βόλου, ας μας το πουν. Εχουν μία σφραγίδα και κάποιος ονομάζεται πρόεδρος. Κι αυτοί βγάζουν ανακοινώσεις και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα γιατί είχαν μάθει ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι καφενείο. Τους δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να αναλάβουν τον Ολυμπιακό Βόλου αφού θέλουν. Αυτοί έδιωξαν τη διοίκηση, αυτοί έβρισαν τις προηγούμενες διοικήσεις, αυτοί είναι. Δεν είναι άλλοι, οι γνωστοί. Και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι διαλυμένος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει. Παίζει στην Κέρκυρα. Και κάποιοι παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή απ’ ό,τι γνωρίζω περιμένουν την καινούρια διοίκηση να τους φωνάξει για να αποσύρουν την προσφυγή και να συμμετέχουν κανονικά στο δυναμικό της ομάδας. Αρα λοιπόν για ποια διάλυση μιλάμε; Υπάρχει όμως κάτι ακόμη. Οτι δεν αντέχουμε άλλο, οι άνθρωποι που διοικούνε κι εγώ που βοήθησα από την πλευρά μου, να χρηματοδοτούμε άλλο αυτή την ομάδα. Αν αυτό είναι κακό ζητάω συγνώμη. Δεν έχω άλλα λεφτά. Ο,τι ήταν να δώσω το έδωσα. Ας έρθουν άλλοι. Κακό είναι αυτό; Και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι έβαλα κι εγώ ένα πετραδάκι. Είτε είναι 1.000 είτε 10.000 είτε 5.000 είτε 20.000 ευρώ όπως και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλαθλοι. Εμείς δεν έχουμε άλλα να βάλουμε. Παραδίδουμε την ομάδα εδώ».

• Τι μέλλει γενέσθαι για τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ας αποφασίσουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Γιατί αν δεν δημιουργούσαν το πρόβλημα η ομάδα θα συνέχιζε. Είναι όπως ένας καρκινοπαθής που λέει ο γιατρός ότι έχει πέντε μήνες ζωή. Δεν πεθαίνει σήμερα. Συνεχίζει να ζει ο καρκινοπαθής με την ελπίδα ότι θα βρεθεί το φάρμακο. Ετσι και ο Ολυμπιακός Βόλου. Αντί λοιπόν -μέχρι την απόφαση της FIFA για τις 300.000 ευρώ που είναι άμεσα καταβλητέα- να πουν, να στηρίξουμε τη διοίκηση και βλέπουμε, άρχισαν να βρίζουν. Αχρηστοι, φύγετε, υπάρχουν επενδυτές. Τώρα τι ψάχνουν; Δεν θέλανε να φύγουμε; Φύγαμε. Ας έρθουν αυτοί. Εγώ δεν ήμουν στη διοίκηση ούτως ή άλλως, όμως ποτέ δεν είπα σε καμία διοίκηση όχι, όταν ζήτησαν τη συνδρομή μου, είτε με άποψη, είτε οικονομικά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου