ΤΟΠΙΚΑ

Ξύλα για άπορες οικογένειες εξασφαλίζει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

ξύλα-για-άπορες-οικογένειες-εξασφαλί-149613

Ηδη έχει προμηθεύσει 11 νοικοκυριά με ξύλα για να ζεσταθούν – Παρόντες οι εθελοντές της ΛΕΔ όπου υπάρχει ανάγκη

Εντεκα νοικοκυριά «ζέστανε» τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Εθελοντές της Λέσχης, έκοψαν καυσόξυλα και μοίρασαν σε οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, δίνοντας για μία ακόμη φορά το παρών στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δέντρα που είναι ξερά και πρέπει να κοπούν, κατόπιν υποδείξεων της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Βόλου, άρρωστα δέντρα από το λόφο της Γορίτσας, που επίσης πρέπει να κοπούν με άδεια από το Δασαρχείο, αποτελούν την πρώτη ύλη που συγκεντρώνουν εθελοντές της ΛΕΔ. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, εθελοντές της Λέσχης κόβουν άρρωστα ή ξερά δέντρα, φορτώνουν αυτοκίνητα με καυσόξυλα και μοιράζουν στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων έχει μοιράσει τόνους καυσόξυλα σε όσους έχουν ανάγκη. Πέρυσι περίπου 40 οικογένειες ζεστάθηκαν για το χειμώνα χάρη στην εθελοντική προσφορά της ΛΕΔ.

«Ο,τι μαζεύουμε το δίνουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος, που είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο όπου υπάρχει. «Η κ. Μορφογιάννη μας προμηθεύει με λίστες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα οικογενειών που έχουν ανάγκη και εμείς κάθε φορά, ό,τι ποσότητες ξύλων συγκεντρώνουμε τους παραδίδουμε κατ’ οίκον», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πρόκειται για οικογένειες, που σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ. Σε αυτές τις οικογένειες η ΚΕΚΠΑ μοιράζει τρόφιμα, οικονομική βοήθεια, ενώ η ΛΕΔ τους δίνει βοήθεια για να ζεστάνουν τα σπίτια τους. «Δυστυχώς φέτος δεν είχαμε πολλά ξύλα να δώσουμε. Στη Ζάχου που έγιναν κοπές δέντρων, το έργο έχει αναλάβει εργολάβος, ο οποίος παίρνει και τα καυσόξυλα», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, βιώνουν συγκινητικές στιγμές στα σπίτια που επισκέπτονται για να δώσουν βοήθεια. Γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δεν αρκούνται σε ένα ευχαριστώ. Φιλεύουν τους εθελοντές με ό,τι έχουν από το υστέρημά τους: μια σακούλα χόρτα, ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου