ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότεροι χορεύουν τον Ησαΐα στο Βόλο

λιγότεροι-χορεύουν-τον-ησαΐα-στο-βόλο-151898

Η οικονομική κρίση οδηγεί νέα ζευγάρια στα σκαλιά του… Δημαρχείου

Το «Ησαΐα χόρευε»… χορεύουν ολοένα και λιγότερα νέα ζευγάρια στο δήμο Βόλου. Η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα ζευγάρια από τα σκαλιά της Εκκλησίας στα σκαλιά του δημαρχείου, ενώ τελευταίως έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και τα σύμφωνα συμβίωσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, Δημήτρης Πέγιος, μέσα στο 2015, ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου συνολικά 1.060 ζευγάρια. Ομως το 25% των ζευγαριών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή πορεία, απέφυγαν τα σκαλιά της Εκκλησίας και μαζί τα έξοδα που συνεπάγεται η τέλεση θρησκευτικού γάμου. Αντί για νυφικά, με πέπλο και μεγάλη ουρά, οι νύφες επέλεξαν λευκά ταγέρ, φορέματα ή κοστούμια και ανέβηκαν με τον καλό τους τα σκαλιά του Δημαρχείου Βόλου.

Συνολικά μέσα στο 2015 τελέστηκαν 253 πολιτικοί γάμοι, έναντι 785 θρησκευτικών γάμων. Σημαντικό είναι πλέον και το ποσοστό των ζευγαριών που υπογράφουν σύμφωνα συμβίωσης. Είκοσι δύο τέτοιες περιπτώσεις ζευγαριών υπέγραψαν σύμφωνα συμβίωσης.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι πολιτικοί γάμοι αυξάνονται και μαζί τα σύμφωνα συμβίωσης, καθώς η τέλεση θρησκευτικού γάμου απαιτεί υπέρογκα για την εποχή έξοδα.

257 διαζύγια
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων μέσα στο 2015 εκδόθηκαν 257 διαζύγια. Δηλώθηκαν 936 γεννήσεις παιδιών, 1.177 θάνατοι, ενώ έγιναν 1.280 βαπτίσεις. Τελέστηκαν επιπλέον 26.502 διοικητικές πράξεις (πιστοποιητικά, πρωτόκολλα, μεταβολές, διορθώσεις).
Από το Δημοτολόγιο έγιναν συνολικά 38.046 διοικητικές ενέργειες.

Χιλιάδες στα ΚΕΠ
Μισό και πλέον εκατομμύριο διοικητικές πράξεις διεκπεραιώθηκαν μέσα στο 2015 από τα 9 κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών που λειτουργούν σε επίπεδο Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα διεκπεραιώθηκαν συνολικά 567.443 υποθέσεις πολιτών, με το θεσμό των ΚΕΠ να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.
Οι πιο «φορτωμένοι» μήνες εμφανίζονται ο Ιανουάριος (54038 πράξεις), ο Οκτώβριος (50.590), ο Σεπτέμβριος (49.354) και ο Μάιος (49.290).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου