ΤΟΠΙΚΑ

Βρέχει… κλήσεις στο κέντρο του Βόλου 172 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ

βρέχει-κλήσεις-στο-κέντρο-του-βόλου-172-152147

Η δημοτική αστυνομία «οργώνει» τους δρόμους – Εκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Βροχή… κλήσεων σε παραβάτες οδηγούς έφερε η επιστροφή -μετά την περίοδο χάριτος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους του Βόλου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επιχειρούν να βάλουν τάξη στην αταξία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, όπου καταπατούνται οι απαγορεύσεις στη στάση και τη στάθμευση, το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και καταργούνται θέσεις ΑμεΑ και πεζόδρομοι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τις 7 Ιανουαρίου οπότε και η δημοτική αστυνομία επέστρεψε στους δρόμους έως και τις 12 του μήνα, βεβαιώθηκαν συνολικά 172 κλήσεις.

Οι περισσότερες -136 στον αριθμό- αφορούσαν σε κλήσεις που βεβαιώθηκαν για στάθμευση χωρίς τη χρήση προπληρωμένης κάρτας στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Η δημοτική αστυνομία δίνει έμφαση στους ελέγχους στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης προκειμένου να μην καταπατάται το ανώτατο όριο παραμονής των δύο ωρών και να έχουν τη δυνατότητα περισσότεροι πολίτες να σταθμεύουν νόμιμα και για λίγη ώρα τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο.

Βεβαιώθηκαν επίσης 36 κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ. Οι παραβάσεις αφορούσαν σε στάθμευση σε λεωφορειολωρίδες και πεζοδρόμους, σε κατάληψη θέσεων που προορίζονται για ΑμεΑ αλλά και στη μη τήρηση του ωραρίου φόρτωσης – εκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος, από την ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και τέλη του 2015 συνολικά βεβαιώθηκαν 3.461 κλήσεις, που μεταφράζονται σε τουλάχιστον 140.000 ευρώ έσοδα στα δημοτικά ταμεία.
Από το σύνολο των κλήσεων οι 735 ήταν για παράνομη στάθμευση, οι 2.381 για στάθμευση σε ελεγχόμενους χώρους χωρίς κάρτα. Εγιναν 117 ενστάσεις εκ των οποίων οι 87 απορρίφθηκαν.
Επίσης κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε 45 αυτοψίες σε καταστήματα, ενώ δέχθηκαν 131 καταγγελίες πολιτών.

Κοπή πίτας

Χθες, η ολιγομελής οικογένεια της δημοτικής αστυνομίας Βόλου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στα γραφεία της, στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ. Οι πέντε δημοτικοί αστυνομικοί, ο εντεταλμένος τοπικός σύμβουλος, Νίκος Στεφάνου, υποδέχθηκαν τους αντιδημάρχους Δημ. Πέγιο, Μίνα Καλογήρου, Αρης Σαββάκη, αλλά και την αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη προκειμένου να κόψουν όλοι μαζί την πίτα της δημοτικής αστυνομίας.

Το φλουρί κέρδισε η κ. Μίνα Καλογήρου, που ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη για να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Στο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, ο κ. Πέγιος έδωσε από μία ημέρα άδεια ως δώρο για τη νέα χρονιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου