ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση κατά της δυσοσμίας από τους αγωγούς ομβρίων

επιχείρηση-κατά-της-δυσοσμίας-από-του-152159

Επιχείρηση για την εξάλειψη της μπόχας που αναδύεται από τους αγωγούς ομβρίων ιδίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε και η θερμοκρασία ανεβαίνει, ξεκίνησαν χθες συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, γίνονται τεχνικά έργα για την αποτροπή της υπερχείλισης του αγωγού ακαθάρτων στον αγωγό ομβρίων, ενώ παράλληλα επιστολές θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, προκειμένου να προμηθευτούν λιποσυλλέκτες, με στόχο να αμβλυνθεί το πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, έπιασαν δουλειά από χθες το πρωί, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σπυρίδη. Οπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, παρά τους συνεχείς καθαρισμούς των αγωγών αποχέτευσης, πολλές φορές αυτοί υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα μέρος του περιεχομένου της αποχέτευσης να καταλήγει στους αγωγούς ομβρίων.

«Κάνουμε παρέμβαση με τεχνικό έργο για να εμποδίζουμε αυτή την υπερχείλιση. Με αυτό τον τρόπο δεν προστατεύεται μόνο το περιβάλλον και ο Παγασητικός αλλά επιπλέον η πόλη θα απαλλαχθεί από τη δυσοσμία που αναδύεται μέσα από τους αγωγούς ομβρίων ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την άνοδο της θερμοκρασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο ίδιος όμως ζήτησε τη συνεργασία των καταστηματαρχών. «Δυστυχώς οι καταστηματάρχες εστίασης δεν έχουν όλοι προμηθευτεί λιποσυλλέκτες, προκειμένου εκεί να ρίχνουν μαγειρικά έλαια. Τα λάδια και κάθε είδους υλικά καταλήγουν στους αγωγούς αποχέτευσης. Οσο συχνά κι αν καθαρίζουμε τους αγωγούς, αυτοί θα υπερχειλίζουν. Πρέπει να συμμορφωθούν στους κανόνες λειτουργίας», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου.
Μάλιστα, εντός των ημερών, οι καταστηματάρχες πρόκειται να παραλάβουν επιστολές από τη ΔΕΥΑΜΒ, μέσω των οποίων θα τους ζητείται να προμηθευτούν λιποσυλλέκτες για τα μαγειρικά λίπη και τα υπολείμματα φαγητών και να σέβονται το σύστημα αποχέτευσης.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ θα επεκταθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, όπου κάθε καλοκαίρι εντοπίζεται πρόβλημα δυσοσμίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου