ΤΟΠΙΚΑ

«Με έδιωξαν από τον ξενώνα»

με-έδιωξαν-από-τον-ξενώνα-152524

Ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού επεισοδίου περιγράφει τα γεγονότα – Δύσκολη η συμβίωση στους ξενώνες

«Με έδιωξαν από τον ξενώνα, με χώρισαν από τη γυναίκα και το παιδί μου», καταγγέλλει ο 30χρονος άστεγος – πρωταγωνιστής σε θερμό επεισόδιο στον Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Ο 30χρονος είδε χθες την πόρτα εξόδου από τον ξενώνα, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ φιλοξενούμενων, ωστόσο -όπως καταγγέλλει- δεν έχει στα χέρια του κανένα έγγραφο που να αιτιολογεί γιατί τέθηκε εκτός δομής μακριά από την οικογένειά του, τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους.

Προχθές το βράδυ, ο 30χρονος κοιμήθηκε μακριά από τη σύζυγο και το παιδί του, εκτός του ξενώνα αστέγων, όπου όλοι μαζί βρήκαν στέγη τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου. Επεισόδιο που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμά την «έξωσή» του.

Ομως ο ίδιος νιώθει «θύμα», όπως περιέγραψε χθες, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Σύμφωνα με τον 30χρονο Σ. τα προβλήματα ξεκινούν από τη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας στον ξενώνα. «Δεν σέβονται ούτε τις ώρες κοινής ησυχίας, ούτε τους κανόνες καθαριότητας στον ξενώνα. Εχω κάνει πολλές φορές παρατηρήσεις. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη το τελευταίο διάστημα οπότε και η κοινωνική λειτουργός έλειπε σε άδεια», περιγράφει ο 30χρονος.

Μιλώντας για το βραδινό περιστατικό, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του ξενώνα ήδη από το μεσημέρι ότι ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος τον προκαλούσε με τη συμπεριφορά του. «Δεν καθάριζε και έλεγε: έλα μωρέ, θα καθαρίσει ο Σ.», ισχυρίζεται.

Στο σαλόνι όπου εκτυλίχθηκε το θερμό επεισόδιο, ο Σ. είχε καθίσει για να δει τηλεόραση όταν ο «συγκάτοικός» του γύρισε και τον κοίταξε. «Με προκάλεσε με τον τρόπο που με κοίταξε και όταν του είπε να γυρίσει μπροστά του, μου ύψωσε τον τόνο της φωνής του. Του είπα να πάμε έξω να λογαριαστούμε και να μη φωνάζει μέσα στον ξενώνα που κοιμούνται παιδιά. «Τι με απειλείς τώρα;», μου είπε και πήγε να με τραβήξει από το χέρι. Λειτούργησε ενστικτωδώς και του έκανα κεφαλο- κλείδωμα. Ούτε μπουνιές, ούτε τίποτα. Την επόμενη ημέρα, που ήρθαν οι υπεύθυνοι της ΚΕΚΠΑ ήταν γιατί πριν από δέκα ημέρες εγώ είχα ζητήσει ραντεβού για να τους πω τα παράπονά μου. Μου ζήτησαν να φύγω από τον ξενώνα. Ο άλλος όμως παραμένει μέσα. Κανονικά θα έπρεπε να αποβληθούμε και οι δύο. Το σημαντικό είναι ότι με έδιωξαν και είμαι μακριά από τη σύζυγο και το παιδί μου και δεν μου έδωσαν εγγράφως την απόφασή τους», περιγράφει ο 30χρονος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σκηνικό έντασης ήταν προμελετημένο. «Οταν έφευγα από τον ξενώνα, ο άλλος γύρισε και μου είπε «αυτό ήθελα». Τότε του έριξα μια σφαλιάρα και το ευχαριστήθηκα», ομολογεί ο ίδιος.

Αναφορικά με τη χαντζάρα ο ίδιος λέει ότι είναι ένα κρητικό μαχαίρι, που έχει στην κρεμάστρα του για να μη το φθάνει το παιδί του, ενώ για την ποινή που του επιβλήθηκε για να βάψει τον ξενώνα, αναφέρει ότι δεν δέχθηκε να το κάνει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου