ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμό σχολικών εκδρομών μαθητές Λυκείων του Βόλου

σε-ρυθμό-σχολικών-εκδρομών-μαθητές-λυ-152551

Λύκεια «συναντιούνται» σε εκδρομές για να συμπληρώσουν αριθμό συμμετοχών λόγω οικονομικής κρίσης

Σε ρυθμό σχολικών εκδρομών έχουν μπει ήδη με την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι μαθητές Λυκείων της Μαγνησίας.

Η… μόδα των τελευταίων ετών «θέλει» τους μαθητές να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εκδρομές στο εξωτερικό, όμως η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τα οικογενειακά εισοδήματα έχει μειώσει τη μαθητική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, κυρίως τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων, «συναντιούνται» με συμμαθητές τους άλλων σχολείων προκειμένου να συμπληρώσουν συμμετοχές και να πραγματοποιήσουν -έστω και λίγοι από κάθε σχολείο- την εκδρομή τους.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής των μαθητών της γ’ τάξης, με προορισμό την Ιταλία.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου «συναντιέται» με το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας για την πραγματοποίηση πολυήμερης σχολικής εκδρομής σε Μιλάνο, Βενετία και Φλωρεντία.

Η εκδρομή θα γίνει το διάστημα από 19 έως 25 Μαρτίου και σε αυτή θα συμμετέχουν συνολικά 38 μαθητές και 4 καθηγητές και από τα δύο σχολεία.

Τα τελευταία χρόνια με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, η συμμετοχή των μαθητών σε εκδρομές και κυρίως στις πολυήμερες περιορίζεται σημαντικά.

Τα σχολεία για να μην αναστείλουν τις εκδρομές συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου οι μαθητές που θέλουν και μπορούν οικονομικά να συμμετέχουν να μη χάσουν μία μοναδική εμπειρία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου