ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος αλά… Πάτρα για το Καρναβάλι

βόλος-αλά-πάτρα-για-το-καρναβάλι-152725

Σε ρυθμούς Αποκριάς μπαίνει ο δήμος με τη συμμετοχή φορέων της πόλης

Εικοσιτετράωρη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, στολισμός της πόλης, μουσική, συνθέτουν το τετραήμερο πάρτι που ετοιμάζει ο δήμος Βόλου για την Αποκριά.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο Βόλος να καταστεί τουριστικός προορισμός και για την περίοδο της Αποκριάς, «κλέβοντας» λίγη δόξα από την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, την Πάτρα.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος στόχος είναι να ενεργοποιηθεί το σύνολο των φορέων της πόλης.

Χθες, δύο μήνες πριν την Κυριακή της Αποκριάς, στο δημαρχείο συναντήθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των συλλόγων καταστηματαρχών εστίασης, του εμπορικού συλλόγου, των ξενοδόχων, του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ.α. για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το Καρναβάλι.

Ο δήμος θα αναλάβει να στολίσει την πόλη και να διοργανώσει την παρέλαση των καρναβαλιστών στην οδό Δημητριάδος και στην παραλία της πόλης, όπου με άδεια του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, θα γίνει το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν σχολεία, φορείς της πόλης και απλοί πολίτες, ενώ προτάθηκε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να αναλάβουν την κατασκευή ενός άρματος ο καθένας.

Πρόταση που κατέβασε η δημοτική αρχή είναι η 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, η παράταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με στόχο όλη η πόλη να γίνει ένα… party. Το τετραήμερο, θα αναλάβει να διαφημίσει η δημοτική αρχή, προκειμένου ο Βόλος να γίνει τουριστικός προορισμός και για τις Αποκριές, όπως έγινε και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το πάρτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου με ευθύνη των καταστηματαρχών εστίασης θα στηθεί σαρακοστιανό τραπέζι με μεζέδες και άφθονο τσίπουρο από ντόπιους παραγωγούς.

Από σήμερα, οι φορείς ξεκινούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να συντονίσουν τα μέλη τους για να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό του δήμου για την περίοδο της Αποκριάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου