ΤΟΠΙΚΑ

Μπουνιές στον ξενώνα αστέγων Βόλου

μπουνιές-στον-ξενώνα-αστέγων-βόλου-155096

Αποβλήθηκε 30χρονος “νταής” ο οποίος επιτέθηκε εναντίον άλλου φιλοξενούμενου με μπουνιά και του έσπασε τον αυχένα! – Πριν από αυτό είχε ασκήσει βία στη σύζυγό του

Απίστευτο σκηνικό στήθηκε χθες τα ξημερώματα στον ξενώνα αστέγων Βόλου όπου έχουν βρει προσωρινά στέγη μέχρι να ορθοποδήσουν περίπου 20 άτομα. Φιλοξενούμενος που τους τελευταίους μήνες το έπαιζε… νταής, επιτέθηκε εναντίον άλλου φιλοξενούμενου με μπουνιά και τον τραυμάτισε στον αυχένα. Ο καβγάς ξεκίνησε για τα ψίχουλα που ήταν πεταμένα στο πάτωμα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως έγινε γνωστό, χθες, στις δύο περίπου τα ξημερώματα, όταν ο 30χρονος επέστρεψε στον ξενώνα, βρήκε άλλον φιλοξενούμενο να κάθεται στο σαλόνι και να παρακολουθεί τηλεόραση. Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν οι καλύτερες. Ο 30χρονος άρχισε να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του «συγκάτοικού» του λέγοντας ότι ο χώρος είναι αχούρι και προτρέποντάς τον να καθαρίσει. Ιδιαίτερα φαίνεται να ενοχλήθηκε από τα ψίχουλα που υπήρχαν στο πάτωμα.

Ο καβγάς δεν άργησε να πάρει διαστάσεις. Ο 30χρονος επιτέθηκε εναντίον του άλλου φιλοξενούμενου με μπουνιές. Τον χτύπησε στον αυχένα, τραυματίζοντάς τον.

Τα φώτα στα δωμάτια του ξενώνα άρχισαν να ανάβουν το ένα μετά το άλλο από τις φωνές που ακούγονταν. Οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν και ειδοποίησαν την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη, περιγράφοντάς της το περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος δεν απασχόλησε χθες για πρώτη φορά τους υπεύθυνους της λειτουργίας του ξενώνα από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Προ μηνών είχε εμφανίσει μεγάλο μαχαίρι – «χατζάρα»- το οποίο είχε κρεμάσει από την κρεμάστρα του στην ντουλάπα. Οταν τον ρώτησαν τι την ήθελε τη χατζάρα, φέρεται ότι απάντησε: «για να καθαρίζω μήλα».

Ο ίδιος κατηγορείται ότι ασκούσε κατά καιρούς βία και στη σύζυγό του. Μάλιστα την τελευταία φορά φέρεται να τη χαστούκισε μπροστά στο ανήλικο παιδί τους, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή: αναγκάστηκε να βάψει όλον τον εξωτερικό χώρο του Ξενώνα.

Χθες το πρωί, ο 30χρονος βρέθηκε να απολογείται ενώπιον επιτροπής. Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, υπάλληλος και μία κοινωνική λειτουργός, συνέταξαν έκθεση εναντίον του. Τον ενημέρωσαν ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες λειτουργίας του ξενώνα και η ποινή είναι έξωση. Τον κάλεσαν μάλιστα να μαζέψει τα πράγματά του στη βαλίτσα του και να απομακρυνθεί.

«Δεν φεύγω», έλεγε, ωστόσο η παρουσία αστυνομικών που είχαν κληθεί προληπτικά απέτρεψε περαιτέρω φασαρίες και αντιδράσεις. Και πάλι όμως, ενώ αποχωρούσε από τον ξενώνα, κατάφερε να ξεγλιστρήσει και κατάφερε χαστούκι στο πρόσωπο του φιλοξενούμενου στον οποίο είχε επιτεθεί με μπουνιές και ο οποίος φοράει πλέον κολάρο και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

«Στον ξενώνα ισχύουν κανόνες λειτουργίας και συμπεριφοράς, τους οποίους οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν και υπογράφουν ότι θα τους τηρήσουν κάθε φορά που γίνονται οι εξάμηνες συμβάσεις φιλοξενίας τους. Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είχε δεχθεί αρκετές προειδοποιήσεις για τη συμπεριφορά του», ανέφερε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου