ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα αλληλεγγύης για τρίτη χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

μαθήματα-αλληλεγγύης-για-τρίτη-χρονι-156592

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο το απόγευμα το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, που λειτουργεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας ίση ευκαιρία για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές από αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας έγινε στο χώρο που στεγάζεται πλέον το φροντιστήριο, στον πρώην Παιδικό Σταθμό Αρίων στη Χιλιαδού. Το φροντιστήριο κατακλύστηκε από τους μαθητές και τους γονείς τους που έχουν βρει αποκούμπι στην εθελοντική προσφορά 40 περίπου καθηγητών που προετοιμάζουν τους μαθητές για τη δύσκολη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Το παρών έδωσαν επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού, αλλά και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Διαλεχτή Τσιτούμη.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Αντιστοιχεί σε δωροεπιταγή των 30 ευρώ από κατάστημα, το οποίο οι καθηγητές θα αξιοποιήσουν για να προμηθευτούν υλικά που χρειάζονται για τα μαθήματα. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σαράντα καθηγητές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδιόριστοι, ορισμένοι διορισμένοι και ένας συνταξιούχος, προσφέρουν σε εθελοντική βάση τις υπηρεσίες τους. Μέσω της συγκεκριμένης δομής αλληλεγγύης, μαθητές που αδυνατούν εξαιτίας των χαμηλών οικογενειακών εισοδημάτων τους να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα σε κάποιο κέντρο μέσης εκπαίδευσης, έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συνυποψηφίους τους μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Φέτος, μαθήματα παρακολουθούν 125 μαθητές, εκ των οποίων οι 40 θα δώσουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς πανελλήνιες εξετάσεις, διεκδικώντας την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, πάνω απ’ όλα όμως ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ομάδα εκπαιδευτικών που με αγάπη στο συνάνθρωπο ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να προσφέρουν σε εθελοντική βάση τις γνώσεις τους στους μαθητές που δεν είχαν πρόσβαση στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Σιγά – σιγά, το εθελοντικό κίνημα άρχισε να δυναμώνει.

Τα μαθήματα που γίνονται αφορούν σε μαθητές από την α’ έως τη γ’ λυκείου. Γίνεται προετοιμασία ανά κατεύθυνση, ενώ πλέον έχουν συσταθεί και μεταλυκειακά τμήματα, για υποψηφίους που θέλουν να επαναλάβουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου