ΤΟΠΙΚΑ

«Τοπίο στην ομίχλη» θύμιζε ο Βόλος

τοπίο-στην-ομίχλη-θύμιζε-ο-βόλος-156606

Από νωρίς χθες το πρωί έως και το βράδυ

Τοπίο στην ομίχλη… θύμιζε χθες από νωρίς το πρωί ο Βόλος. Η ατμόσφαιρα ήταν θολή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στην ατμόσφαιρα υπήρχε έντονη μυρωδιά ξύλου. Μολονότι το κρύο δεν ήταν ιδιαίτερα τσουχτερό, τα τζάκια και οι σόμπες, χθες Κυριακή, πήραν… φωτιά από το πρωί, με την πόλη να πνίγεται στους ρύπους.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου αναρτώνται τα αποτελέσματα των ημερήσιων μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων, ο πίνακας είναι… κολλημένος στις ενδείξεις που καταγράφτηκαν στις 7 Ιανουαρίου.

Κι όμως χθες για μία ακόμη ημέρα, η ατμόσφαιρα στο Βόλο ήταν αποπνικτική από τη μυρωδιά ξύλου, που κολλούσε πάνω σε ρούχα και μαλλιά και «καθόταν» στο λαιμό όσων κυκλοφορούσαν στην πόλη.

Τα τζάκια και οι σόμπες πήραν φωτιά και μαζί και τα μπάρμπεκιου για το κυριακάτικο τραπέζι. Αυτό σε συνδυασμό και με τις μετεωρολογικές συνθήκες, κατέστησαν την ατμόσφαιρα αποπνικτική: άπνοια με 86% υγρασία, λίγα σύννεφα και θερμοκρασία που δεν ξεπέρασε τους 14ο C.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δέχθηκε διαμαρτυρίες πολιτών για την κατάσταση με την ποιότητα της ατμόσφαιρας της πόλης, η κακή ποιότητα της οποίας τείνει να παγιωθεί ειδικά τα βράδια.

Χαρακτηριστική η παρέμβαση αναγνώστη με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο οποίος μάλιστα τράβηξε και φωτογραφίες του Βόλου από το Διμήνι για να καταδείξει το πρόβλημα: «όχι δεν είναι κάποιο πρωινό που η υγρασία πνίγει τον Βόλο! Αποψη του Βόλου από το Διμήνι την Κυριακή 10-1- 2016 στις 14:50.Και τα τζάκια εργάζονται πυρετωδώς! Η δε μυρωδιά κάνει έντονα την εμφάνισή της. Φεύγοντας από το Βόλο και φθάνοντας στο σπίτι μου στο Διμήνι αντικρίζω αυτήν την εικόνα. Ε βέβαια, έτσι δικαιολογείται!Αραγε πόσες φορές θα πρέπει να δουν αυτήν την εικόνα οι αρμόδιοι και να αντιληφθούν τι αναπνέουν οι Βολιώτες; Οχι για να σβήσουν τα τζάκια των οικογενειών που δεν μπορούν να βρουν άλλον πιο οικονομικό τρόπο θέρμανσης, αλλά για να βρεθεί μια άλλη λύση, ώστε αυτές οι οικογένειες να βοηθηθούν και να μην χρειάζεται να ανάψουν τη σόμπα ή το τζάκι για να ζεσταθούν, αλλά να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιον άλλο λιγότερο ρυπογόνο τρόπο θέρμανσης».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου