ΤΟΠΙΚΑ

Εργοταξιακό ρεύμα για ένα χρόνο ακόμη

εργοταξιακό-ρεύμα-για-ένα-χρόνο-ακόμη-158578

Καθορίζονται τα κριτήρια στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες νοικοκυριά, που δεν δικαιούνται μόνιμης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για νοικοκυριά που έχουν παρεκκλίσεις από την οικοδομική τους άδεια ή είναι ημιτελή λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να ενημερώσουν το φάκελο για να τον καταθέσουν στη ΔΕΗ και λειτουργούν με εργοταξιακή παροχή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αφουγκραζόμενος τον κίνδυνο, ο δήμος Βόλου, αποφασίζει να παρατείνει τη χορήγηση εργοταξιακού ρεύματος για κοινωνικούς λόγους. Μάλιστα, η… βεντάλια των δικαιούχων έχει ανοίξει από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής. Η παράταση δεν δίνεται μόνο σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί ως κύρια κατοικία, αλλά για περιπτώσεις εξοχικής κατοικίας που όμως κατοικείται από μέλη οικογενειών, για καταστήματα και βιοτεχνίες. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Βόλου, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Στο δήμο Βόλου, υπάρχουν δεκάδες αιτήσεις για παράταση της παροχής εργοταξιακού ρεύματος. Ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία -λόγω οικονομικής κρίσης- να ολοκληρώσουν τις οικοδομικές τους άδειες για να πάρουν μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται κυρίως για κτίρια εκτός πολεοδομικού ιστού που συνεχίζουν να λειτουργούν με παρατάσεις στη χορήγηση εργοταξιακού ρεύματος. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει παράταση στις παροχές εργοταξιακού ρεύματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Τις αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές έως 15 Φεβρουαρίου, θα κληθεί να εξετάσει και να αξιολογήσει διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου.

Τα κριτήρια για την παράταση των εργοταξιακών παροχών ρεύματος, είναι αποκλειστικά και μόνο κοινωνικά. Η παράταση δίνεται σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους, απόρους, ΑμεΑ, άτομα με σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, οικογένειες μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια ιατρικά προβλήματακαι σε άτομα που είναι σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να ολοκληρώσουν την κατασκευή των οικιών τους και υποχρεώνονται να μείνουν σ’ αυτές παρόλο που είναι ημιτελείς. Η παράταση σύνδεσης αφορά σεκύρια κατοικία, δεύτερη ή εξοχική κατοικία, κατάστημα και βιοτεχνική χρήση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου