ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

αναστάτωση-στο-1ο-δημοτικό-σχολείο-ν-ιω-160791

Κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και κλιμάκιο της ΕΠΑ Θεσσαλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, λίγη ώρα πριν την είσοδο στις αίθουσες διδασκαλίας για το πρώτο μάθημα για το νέο έτος. Εκπαιδευτικοί φοβήθηκαν διαρροή φυσικού αερίου και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και κλιμάκιο της ΕΠΑ Θεσσαλίας, προκειμένου να ελέγξει τον καυστήρα φυσικού αερίου, απ’ όπου νόμιζαν ότι έβγαιναν καπνοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις οκτώ την Παρασκευή το πρωί. Οι εκπαιδευτικοί είχαν πάει νωρίτερα στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία τον καυστήρα και να ζεσταθούν οι αίθουσες διδασκαλίας για την υποδοχή των παιδιών για το πρώτο μάθημα του νέου χρόνου.

Ενώ κατέφθαναν οι μαθητές για το σχολικό κουδούνι, εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι από το χώρο του καυστήρα έβγαιναν καπνοί, ενώ υπήρχε μυρωδιά. Φοβήθηκαν διαρροή φυσικού αερίου και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αμεσα στο σχολικό κτίριο, έσπευσαν δύο οχήματα της υπηρεσίας. Πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα κι ότι ο καπνός που τους αναφέρθηκε ήταν τελικά ατμός. Παρ’ όλα αυτά κλήθηκε και κλιμάκιο της ΕΠΑ Θεσσαλίας να ελέγξει τυχόν διαρροή φυσικού αερίου. Κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε καθώς ο καυστήρας είχε συντηρηθεί πρόσφατα με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Η διεύθυνση του σχολείου στο μεσοδιάστημα, με εντολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συγκέντρωσε τους μαθητές σε χώρο του σχολείου. Αναψαν air condition για να υπάρχει ζέστη και περίμεναν μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Οπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, το οποίο προφανώς δυσλειτούργησε λόγω του γεγονότος ότι είχε σχεδόν δύο εβδομάδες κλειστό.

Μετά τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου