ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός χθες στο Δημαρχείο του Βόλου ~ «Εσκασαν» σωλήνες καλοριφέρ

πανικός-χθες-στο-δημαρχείο-του-βόλου-160927

Από τύχη δεν υπέστη ηλεκτροπληξία υπάλληλος ή πολίτης, όταν βλάβη σημειώθηκε στο σύστημα θέρμανσης κι άρχισαν να τρέχουν νερά σε πρίζες

Συναγερμός σήμανε χθες στη μία περίπου το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου, όταν βλάβη στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης είχε ως αποτέλεσμα γραφεία να «πνιγούν» σε υδρατμούς και νερό. Αμεσα εκκενώθηκαν τα γραφεία, ενώ στο κτίριο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Οι σωλήνες των θερμοσυσσωρευτών «έσκασαν» σε τέσσερα γραφεία: στο γραφείο του ταμείου και το γραφείο προμηθειών, στο θυρωρείο στο ισόγειο και στο γραφείο των νομικών συμβούλων στον πρώτο όροφο.

Ο θόρυβος από το σκάσιμο των σωλήνων θύμισε… έκρηξη. Πίδακες νερού άρχισαν να βγαίνουν από τις σωληνώσεις, ενώ από τους υδρατμούς δημιουργήθηκε «ομίχλη».

Δημιουργήθηκε πανικός. Στα γραφεία όπου έσκασαν οι σωλήνες, οι υπάλληλοι άρχισαν να βγαίνουν έξω φωνάζοντας. Νερά πλημμύρισαν γραφεία και διαδρόμους, ενώ από το ζεστό νερό, δημιουργήθηκαν υδρατμοί και δεν υπήρχε… ορατότητα στο εσωτερικό των χώρων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εστιάστηκε στο γραφείο των νομικών συμβούλων του δήμου Βόλου, όπου το καλοριφέρ είναι κάτω από τις πρίζες.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι από καθαρή τύχη δεν δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα και δεν υπέστη κάποιος ηλεκτροπληξία.

Αμεσα σήμανε συναγερμός. Υπάλληλοι κατέβασαν το γενικό διακόπτη του ρεύματος, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο μεσοδιάστημα εργαζόμενοι, συναλλασσόμενοι με τις δημοτικές υπηρεσίες και πολιτικοί προϊστάμενοι, εκκένωσαν τα γραφεία και βγήκαν εκτός κτιρίου, παραμένοντας στο πάρκο Ρήγα Φεραίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη εντοπίστηκε στο θερμοστάτη που σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία και να σκάσουν οι σωλήνες. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής έγινε απάντληση υδάτων, ενώ τεχνικός αποκατέστησε τη βλάβη.

Οι υπάλληλοι σχόλασαν νωρίτερα, ενώ καθαρίστριες έσπευσαν να καθαρίσουν τους χώρους.

«Το δημαρχείο και οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο (σ.σ. σήμερα). Ηταν μία βλάβη που μπορεί να συμβεί στον καθένα, οποτεδήποτε. Δώσαμε εντολή να εκκενωθούν τα γραφεία προκειμένου να μην συμβεί κάποιο ατύχημα είτε με εργαζόμενο είτε με συναλλασσόμενο πολίτη», ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου