ΤΟΠΙΚΑ

«Μπιλιετάκι» στο δήμο Βόλου από κτηνίατρους

μπιλιετάκι-στο-δήμο-βόλου-από-κτηνί-161783

Είναι απλήρωτοι από το 2013 για τις εργασίες που πρόσφεραν σε εμβολιασμούς, στειρώσεις και αποπαρασιτώσεις αδέσποτων

«Μπιλιετάκι» από τρεις κτηνιάτρους παρέλαβε ο δήμος Βόλου. Η παρούσα δημοτική αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ακόμη φέσι των προκατόχων της ύψους 21.000 ευρώ και πλέον για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων. Οι τρεις κτηνίατροι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους το 2013 και δεν είδαν ούτε ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά εναντίον του δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την αγωγή των τριών κτηνιάτρων ο δήμος παρέλαβε στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι τρεις κτηνίατροι καταφέρονται με αγωγή εναντίον του δήμου Βόλου, διεκδικώντας συνολικό ποσό ύψους 21.131 ευρώ. Οπως αναφέρουν στην αγωγή τους, είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με το δήμο για να παρέχουν φροντίδα στα αδέσποτα της περιοχής και συγκεκριμένα για στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς. Για κάθε θεραπεία σε αδέσποτο θα αμείβονταν με το ποσό των 100 ευρώ. Η σύμβασή τους δε, ήταν διάρκειας ενός έτος από 1/1/2013 έως και 31/12/2013. Οι τρεις κτηνίατροι προχώρησαν στις θεραπείες που προβλέπονταν στα αδέσποτα, οι συμβάσεις έληξαν και έως σήμερα δεν έχουν δει τοχρώμα του χρήματος.

Ο ένας κτηνίατρος διεκδικεί ποσό 7.797 ευρώ για συνολικά 69 στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις που είχε κάνει. Ο δεύτερος διεκδικεί ποσό 7.571 ευρώ για 67 θεραπείες και ο τρίτος 5.763 ευρώ και 51 θεραπείες.

Συνολικά από τα δημοτικά ταμεία πρέπει να βγει ποσό ύψους 21.131 ευρώ για την πληρωμή των κτηνιάτρων που έμειναν απλήρωτοι τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν.

Η εκδίκαση της αγωγής είχε προσδιοριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, ωστόσο πήρε αναβολή.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το Καταφύγιο Αδέσποτων, επεσήμανε ότι σήμερα, ο δήμος έχει σύμβαση με μία κτηνίατρο. Μάλιστα, όπως επεσήμανε η σύμβαση είναι ύψους 65 ευρώ ανά αδέσποτο, περιλαμβάνει όμως μεγαλύτερο αριθμό εργασιών, όπως στείρωση, εμβολιασμό για όλα τα ιογενή νοσήματα, αποπαρασίτωση, τοποθέτηση τσιπ, γενική εξέταση αίματος, εξέταση για λεϊσμανίαση και για ερλιχίωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου