ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικές αλλαγές στις αντιδημαρχίες

σαρωτικές-αλλαγές-στις-αντιδημαρχίε-163552

Ανακατεύεται η «τράπουλα» στα πόστα ευθύνης του δήμου Βόλου

Ανακατεύεται η… τράπουλα στη διοίκηση του δήμου Βόλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται σαρωτικές αλλαγές σε αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα του δήμου και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών. Η εναλλαγή στη σκυτάλη των πόστων ευθύνης της δημοτικής αρχής, αποτελεί το μόνιμο θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» του δήμου τις τελευταίες ημέρες, αν και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι οι αλλαγές στη διοίκηση του δήμου θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η επιλογή των αλλαγών θα ακολουθήσει το… μοντέλο της επιλογής του προσωρινού αντικαταστάτη του εκλεγέντος δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, στο τιμόνι του δήμου: θα είναι απόφαση του ίδιου του κ. Μπέου και θα ανακοινωθεί στους συνεργάτες του, όταν ολοκληρωθεί το πλάνο των αλλαγών που πάντως θεωρούνται δεδομένες.

Συνεργάτες του κ. Μπέου αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και θα αφορούν τόσο αντιδημάρχους όσο και προέδρους νομικών προσώπων του δήμου. Ολοι εμφανίζονται προετοιμασμένοι είτε να αφήσουν ένα πόστο ευθύνης είτε να αναλάβουν νέα καθήκοντα. Οι αλλαγές δεν θα γίνουν απαραίτητα επειδή αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι νομικών προσώπων ενδεχομένως δεν ικανοποίησαν με το έργο τους.

Εξ αρχής ο κ. Μπέος είχε δηλώσει ότι «και οι 29 ήταν υπέροχοι», όταν ανακοίνωνε την πρώτη «φουρνιά» αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων. Οπως επίσης είχε ξεκαθαρίσει, ότι κανείς δεν «παντρεύεται» καμία καρέκλα και ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στα πόστα διοίκησης, προκειμένου να δοκιμαστούν όλοι.

Ο χρόνος για να ανακατευτεί η… τράπουλα έφθασε και βρίσκει έχοντες θέσεις ευθύνης να αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τυχόν αντικατάστασή τους, αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για κανένα.

Ορισμένοι θεωρούν δίκαιη την εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης για να δοκιμαστούν και να προσφέρουν όσο το δυνατό περισσότεροι από την ομάδα πλειοψηφίας «που εργάζεται σαν μία γροθιά» και δεν… βαρυγκωμούν.

Υπάρχουν όμως και ενστάσεις από άλλους που θεωρούν ότι δεν πρόλαβαν να παρουσιάσουν το έργο που θα ήθελαν. Κάποιοι κάνουν λόγο ότι «πάνω που μπήκαν σε μία σειρά τα πράγματα» ίσως χρειαστεί να αφήσουν τα πόστα τους πριν προλάβουν να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό που έχουν οραματιστεί για τις υπηρεσίες που έχουν υπό την ευθύνη τους.

Αλλοι θεωρούν ότι πριν την απόφαση για τις όποιες αλλαγές, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός των ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε ο καθένας στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής Βόλου.

Από την έναρξη πάντως της θητείας της νέας δημοτικής αρχής έως και σήμερα, σε θέσεις ευθύνης είναι οι: Δημήτρης Πέγιος – αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης – αντιδήμαρχος πολεοδομίας, κυκλοφοριακού σχεδιασμού και τεχνικών υπηρεσιών, η Βιολέτα Καντολα – αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και πολιτικής προστασίας, η Μίνα Καλογήρου – αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και πρασίνου, ο Αρης Σαββάκης – αντιδήμαρχος ανάπτυξης, τοπικής απασχόλησης, προγραμματισμού και διαχείρισης ΣΕΣ, η Γεωργία Τοκαλή Μποντού – αντιδήμαρχος παιδείες και πολιτισμού, ο Θάνος Θεοδώρου- αντιδήμαρχος τουρισμού που ασκεί και προσωρινά καθήκοντα δημάρχου, ο Δημήτρης Λιβογιάννης – αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων, ο Γιώργος Σουίπας – αντιδήμαρχος δημοτικών κοιμητηρίων, ο Τάσος Μπατζιάκας – αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ ο Γ. Βλιώρας είναι πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, η Νατάσσα Μορφογιάννη – πρόεδρος στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ο Ανδρέας Ζέρβας – πρόεδρος στην ΑΝΕΒΟ, ο Κώστας Γανωτής- Πρόεδρος στο ΣΥΔΙΣΑ και ο Στέργιος Παπαευσταθίου – αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου