ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για καταστροφή της μπάρας στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου

μήνυση-για-καταστροφή-της-μπάρας-στον-164013

Από το δήμο εις βάρος οδηγού αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε χθες το πρωί πίσω από την μπάρα – Δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες μέρες

Αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στην Αγίου Νικολάου, όταν εγκλωβισμένος με το αυτοκίνητό του οδηγός πίσω από την κατεβασμένη μπάρα, βγήκε από το όχημά του και σήκωσε τη μπάρα με τα χέρια, καταστρέφοντάς την. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 περίπου χθες το μεσημέρι. Ο άντρας εγκλωβίστηκε στο πάνω μέρος του πεζοδρόμου του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρωί είχε μπει με το αυτοκίνητό του στον πεζόδρομο κι ενώ η μπάρα ήταν ανοιχτή για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Καταστηματάρχες που τον είδαν τον ενημέρωσαν ότι η μπάρα κλείνει μετά τις 10:30 το πρωί.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να πάει συγγενή του στο γιατρό. Οταν ήρθε η ώρα να φύγει βρέθηκε εγκλωβισμένος πίσω από την κατεβασμένη μπάρα. Φέρεται να απευθύνθηκε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μετά από υποδείξεις καταστηματαρχών προκειμένου να πάρει το κοντρόλ για να ανεβάσει την μπάρα. Τηλεκοντρόλ όμως δεν πήρε. Σταμάτησε με το αυτοκίνητό του μπροστά από την μπάρα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια καταστηματαρχών και διερχόμενος, άρχισε να την «τσακίζει» σπρώχνοντάς την προς τα πάνω για να ανοίξει. Καταστηματάρχες και διερχόμενοι διαμαρτυρήθηκαν. «Τι κάνεις;» του φώναζαν. «Τη χάλασες την μπάρα», έλεγαν άλλοι.

Ο ίδιος μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε…Ωστόσο διερχόμενοι συγκράτησαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου και ανέφεραν το περιστατικό στο δήμο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης απευθύνθηκε στην αστυνομία και σήμερα το πρωί θα υποβληθεί μήνυση για φθορά δημοτικής περιουσίας. «Αυτός που κατέστρεψε την μπάρα θα πρέπει να την πληρώσει. Και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να φροντίζουν να υπερασπίζονται το μέτρο που έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης, μπροστά στο μητροπολιτικό ναό», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος πάντως μέχρι το απόγευμα, είχε φροντίσει για την αποκατάσταση της ζημιάς μέσω της τεχνικής υπηρεσίας.

Δεύτερη φορά

Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος κατέστρεφε την μπάρα. Την περίοδο των γιορτών, τρεις νεαροί που επίσης είχαν εγκλωβιστεί στο χώρο μετά το κατέβασμα της μπάρας, την είχαν καταστρέψει για να μπορέσουν να βγουν με το αυτοκίνητό τους από τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Εντοπίστηκαν και πλήρωσαν τα έξοδα για την αποκατάστασή της, καθώς και σε αυτή την περίπτωση, πολίτης είχε συγκρατήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου