ΤΑΞΙΔΙΑ

Αγαπημένος προορισμός το Πήλιο και για τα Θεοφάνεια

αγαπημένος-προορισμός-το-πήλιο-και-γι-164050

Τα Φώτα έρχονται να κλείσουν μια ιδιαίτερα δυναμική τουριστική περίοδο σε Βόλο και Πήλιο

Αγαπημένος προορισμός και για τη γιορτή των Φώτων, ο Βόλος και το Πήλιο. Στο κέντρο του Βόλου, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα -δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τις γιορτές- οι πληρότητες είναι ήδη αρκετά υψηλές, περίπου στο 80%.

Στο υπόλοιπο Πήλιο οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα περιορίζονται στο 50% περίπου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, η κίνηση είναι ικανοποιητική αν και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων είναι περιορισμένος, κυρίως επειδή τα Θεοφάνεια πέφτουν στο μέσον της εβδομάδας.

Η κίνηση των Φώτων που αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα, έρχεται να ολοκληρώσει μια δυναμική για τον τουρισμό της περιοχής, περίοδο, που ξεκίνησε από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που κατέκλυσαν το Πήλιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είχαν πληρότητες έως και 80%. Μάλιστα αρκετοί ήταν οι εκδρομείς που έφθαναν στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου ακόμη και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Το χιόνι που έπεσε και σήμανε την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες ήταν ένας ακόμη λόγος που τόνωσε την τουριστική κίνηση.

Οι επισκέπτες αποζημιώθηκαν, καθώς μπόρεσαν να απολαύσουν το χιόνι χωρίς προβλήματα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για χειμερινές διακοπές, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά στους δρόμους, με εξαίρεση το βράδυ της πρωτοχρονιάς όπου σε ορισμένα σημεία επικράτησε παγετός και δεν έγινε επαρκής ρίψη αλατιού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου