ΤΟΠΙΚΑ

Αθλια εικόνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

αθλια-εικόνα-στο-10ο-δημοτικό-σχολείο-βό-168654

Νυχτερινοί επισκέπτες γράφουν συνθήματα στους τοίχους – Φόβους εκφράζουν περίοικοι για το νεοανεγερθέν 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Τα αποτυπώματά τους με μαύρο σπρέι άφησαν στους τοίχους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου άγνωστοι εξωσχολικοί. Συνθήματα, σεξιστικά σκίτσα, μηνύματα ερωτικού ή οπαδικού περιεχομένου, βρίσκονται γραμμένα στους τοίχους του σχολείου.

Την άθλια εικόνα αντικρίζουν κάθε πρωί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Οπως καταγγέλλουν περίοικοι, το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έχει γίνει νυχτερινό… στέκι εξωσχολικών που μπαίνουν μέσα πηδώντας από τα κάγκελα.

Ουσιαστικά το σχολείο είναι περικυκλωμένο από ψηλότερες οικοδομές και είναι… αθέατο για τους περαστικούς.

Ετσι εξωσχολικοί μπαίνουν μέσα και ανενόχλητοι δρουν. Σύμφωνα με περίοικους πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει ζημιές στο σχολείο. Δράστες είχαν σπάσει μέχρι και τα τζάμια στα παράθυρα του σχολείου και είχαν μπει μέσα προχωρώντας σε βανδαλισμούς.

Η διεύθυνση του σχολείου έχει τοποθετήσει κάγκελα τόσο στα παράθυρα όσο και στις πόρτες για να αποτρέπει την είσοδο στο εσωτερικό του σχολείου επιτήδειων. Ωστόσο, εξωσχολικοί έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους με μαύρο σπρέι στους τοίχους.

Στον εξωτερικό τοίχο του κυλικείου, της αίθουσας υπολογιστών αλλά και του γραφείου της διεύθυνσης του σχολείου, υπάρχουν συνθήματα γραμμένα με μαύρο σπρέι.

Περίοικοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Οπως λένε, στο ίδιο συγκρότημα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, που αποτελεί ένα κόσμημα. Εκφράζουν φόβους ότι το νέο σχολικό κτίριο, αν συνεχιστεί η δράση εξωσχολικών που έχουν κάνει στέκι τους τα βράδια το προαύλιο, δεν θα γλιτώσει από συνθήματα. Παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη να τοποθετηθούν κάγκελα στα παράθυρα και την πόρτα του νέου κτιρίου, για την αποτροπή τυχόν διαρρήξεων που στο παρελθόν έχουν σημειωθεί στο δημοτικό σχολείο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου