ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοχρονιάτικο… λουκέτο στο κέντρο ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

πρωτοχρονιάτικο-λουκέτο-στο-κέντρο-168667

Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις για το προσωπικό – Στον αέρα συνολικά 125 ωφελούμενοι

Τίτλους τέλους πρωτοχρονιάτικα στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, βάζει πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που εξαιρεί τη συγκεκριμένη δομή από την απόφαση παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού, που λήγουν σήμερα.

Στο δρόμο μένουν 3 άτομα προσωπικό του κέντρου στο Βόλο, αλλά και 125 συνολικά άτομα που ωφελούνται μέσα από τη συγκεκριμένη δομή. Ηδη η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη, έχει παρέμβει με επιστολή της για την άρση της αδικίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στους βουλευτές Μαγνησίας και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σήμερα είναι τυπικά η τελευταία ημέρα εργασίας των υπαλλήλων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ αλλά και η τελευταία ημέρα για 125 ωφελούμενους της δομής. Η χρηματοδότηση εκπνέει και δεν υπάρχει καμία απόφαση παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού.

Παραμονή Χριστουγέννων, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Στήριξης Ρομά αλλά όχι των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες των ΟΤΑ. Για πρώτη φορά τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες εξαιρούνται.

Αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται κλείσιμο της δομής που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες, όπως θεραπευτικές πράξεις, δημιουργική απασχόληση, συμβουλευτική με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η δυναμικότητα της δομής ανέρχεται στα 15 άτομα με αναπηρία τα οποία βιώνουν στο Κέντρο μια δεύτερη οικογένεια, κοινωνικοποιούνται και για ορισμένα εξ αυτών η καθημερινή επίσκεψη και απασχόληση στο Κέντρο αποτελεί και τη μόνη τους διέξοδο.

Επιπλέον, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ συνεργάζεται με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν, να έχουν φυσιοθεραπευτικές συνεδρίες στο σπίτι και οι συνοδοί τους να μαθαίνουν σωστά τη στήριξη και φροντίδα τους.

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Κέντρου ΑμεΑ, εντάσσεται και η Υπηρεσία Μεταφοράς. Η υπηρεσία μεταφοράς με τα ειδικά τροποποιημένα για τη μετακίνηση ΑμεΑ λεωφορεία εξυπηρετεί συστηματικά σε καθημερινή βάση από και προς το Κέντρο Διημέρευσης τους εξυπηρετούμενους. Συνολικά οι ωφελούμενοι της δομής ανέρχονται σε 125 άτομα.

«Η μη συνέχιση της χρηματοδότησης και η μη ανανέωση της σύμβασης των εργαζομένων οδηγεί στον κίνδυνο πέραν της απόλυσης του προσωπικού της δομής στην οριστική διακοπή της λειτουργίας της», αναφέρει στην επιστολή της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου