ΤΟΠΙΚΑ

Πρωινό και δεκατιανό για 23 παιδιά στο Ορφανοτροφείο Βόλου

πρωινό-και-δεκατιανό-για-23-παιδιά-στο-ο-170202

Θα εξασφαλίσει ο Σύλλογος Καφέ Μπαρ – Μοίρασε περισσότερους από 60 κουμπαράδες σε καταστήματα εστίασης

Το… τραπέζι για το πρωινό και το δεκατιανό γεύμα των 23 παιδιών που φιλοξενούνται σήμερα, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, στρώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας. Μέλη του συλλόγου διένειμαν κουμπαράδες σε καταστήματα εστίασης για τη συγκέντρωση χρημάτων, με στόχο την αγορά των απαραίτητων τροφίμων και την παράδοσή τους στο ίδρυμα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα απαραίτητα για τα παιδιά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η έκκληση του Ορφανοτροφείου Βόλου για την ενίσχυσή του προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 7 έως 17 ετών, που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, βρήκε το σύλλογο να κινητοποιείται άμεσα. Με απόφαση του Συλλόγου εκδόθηκαν κουμπαράδες που σφραγίστηκαν και αριθμήθηκαν και με ευθύνη μελών διανεμήθηκαν σε περισσότερα από 60 καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στο Βόλο. Η διανομή των κουμπαράδων έγινε στις 23 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η συλλογή χρημάτων με τα οποία θα αγοραστούν τρόφιμα που θα παραδίδονται κάθε εβδομάδα στο Ορφανοτροφείο για την εξασφάλιση του πρωινού και δεκατιανού γεύματος στα 23 παιδιά. Οι καταστηματάρχες υπέγραψαν για την παραλαβή των κουμπαράδων που έχουν υπό την ευθύνη τους μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε και θα συγκεντρωθούν και θα ανοιχτούν για να καταμετρηθεί το χρηματικό ποσό. «Θα παραδώσουμε αποκλειστικά είδη κι όχι χρήματα. Οσα περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν για τόσο μεγαλύτερο διάστημα θα μπορούμε να αγοράζουμε τρόφιμα για το Ορφανοτροφείο», ανέφερε ο Γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Μπίσδρας. Ηδη στο Ορφανοτροφείο παρέχει καθημερινά γάλα η ΕΒΟΛ. Οι καταστηματάρχες θα παρέχουν είδη διατροφής, όπως δημητριακά, τοστ, κουλούρι, μπισκότα, χυμούς, κέικ. Σύμφωνα με την έκκληση της διοίκησης, «το Ορφανοτροφείο δοκιμάζεται συθέμελα από την κρίση. Οι ανάγκες είναι πολλές και η στήριξη του ιδρύματος, κάτι παραπάνω από αναγκαία. Προσπαθούμε ως διοίκηση, να μη στερηθεί η πόλη αυτή τη Στέγη Φιλοξενίας παιδιών, να υπάρξει συνέχεια της προσπάθειας και να μην είναι η εποχή μας και εμείς εκείνοι που θα βάλουν τροχοπέδη στη μεγαλοψυχία των ανθρώπων που δώρισαν τις περιουσίες τους για τα παιδιά».

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ορφανοτροφείου και έχουν προμηθευτεί κουμπαράδες είναι οι εξής: JINGO, OUZO THERAPY, MOLIENDO, OTRO, BROTHER’S, CUBE, ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ, ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ, ΠΛΑΓΙΩΣ, DUOMO, IDEAL, ELLI’S, BACARE, FACTORY, FERROS, ΚΑΔΡΑΚΙ, ΖΩΓΙΑ, ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, DE FLORE, ΠΑΠΑΔΗΣ, ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΓΑΙΑ, JAM, ΠΑΡΑΓΑΔΙ, DA VINCI, SUGAR, ΛΕΠΙ, ΙΩΛΚΟΣ, SENSO, ΚΥΜΑΤΑ, ROMEO, CASA DI PITSA, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, PUERTO, HAAGEN DAZS, PLEASYRES, REEF, FILIPPOY, ΠΑΙΖΩΝΑΥΤΕΣ, LOCALINO, CENTRAL, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, COURT CAFÉ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ, ΟΙΝΟΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΘΕΟΛΟΓΗΣ, SAGA, FORTY,. BALTTHASAR, ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, ΣΒΩΛΟΣ, DUKE, URBAN, ΣΠΕΙΡΑ, ΕΞΑΝΤΑΣ, 4 ΕΠΟΧΕΣ, ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, TOY STORIES, ΣΒΟΠΥΡΑ, ΚΡΙΤΑΜΟ και ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Σημειώνεται ότι αν κάποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να παραλάβουν κουμπαρά και να συμμετέχουν στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το γραμματέα του Συλλόγου, Κώστα Μπίσδρα στο τηλέφωνο 6932375 420.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου