ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό… κυκλοφοριακό χάος

γιορτινό-κυκλοφοριακό-χάος-171738

Γερανός σήκωσε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο μετά από καταγγελία

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο του Βόλου, λόγω εορταστικής περιόδου. Ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και η αυξημένη κίνηση των δημοτών που κατεβαίνουν στο κέντρο για τις αγορές αλλά και για τις υποχρεώσεις της εορταστικής περιόδου, δημιουργούν ασφυκτικές κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση δέχονται κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Δημητριάδος, η Ιάσονος, η Ιωλκού και η Κ. Καρτάλη. Σε Δημητριάδος και Ιάσονος όπου εδρεύουν τα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα, ιδίως τις πρωινές ώρες, η παράνομη στάθμευση ανθεί. Πολίτες που σπεύδουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις, σταθμεύουν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να παρεμποδίζεται.

Αλλά και στην Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, παράνομα σταθμευμένα, ακόμη και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, αφήνουν μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη. Ειδικά στο τμήμα από Ανθίμου Γαζή έως και Δημητριάδος, τα οχήματα κινούνται σημειωτόν.

Το χάος στους δρόμους, που αυτή την περίοδο δέχονται αυξημένη κυκλοφορία όχι μόνο από δημότες και κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων, αλλά και από εκατοντάδες επισκέπτες που κατακλύζουν την ευρύτερη περιοχή λόγω γιορτών, επιτείνουν και οι μεταφορικές εταιρείες, που δεν τηρούν το ωράριο φορτοεκφόρτωσης.

Φορτηγά σταματούν στη μέση κεντρικών οδών για να παραδώσουν τις παραγγελίες στα καταστήματα, με αποτέλεσμα να κλείνει μία από τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Οδηγοί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, αφήνουν όπου βρουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς στο κέντρο οι νόμιμες θέσεις είναι λιγοστές, ενώ ακόμη και στα ιδιωτικά πάρκινγκ αυτές τις ημέρες επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ολα αυτά με την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, που λόγω γιορτών δείχνουν ανεκτικότητα. Η δημοτική αστυνομία δεν κατεβαίνει καν στους δρόμους. Η επιστροφή της αναμένεται μετά τις γιορτές ή αν χρειαστεί σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Γερανός για αυτοκίνητο

Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε περίπτωση δημότη, που είδε το αυτοκίνητό του να σηκώνει γερανός. Είχε σταθμεύσει παράνομα στο κέντρο και κινητοποιήθηκε τροχαία μαζί με γερανό μετά από καταγγελία που έγινε. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου