ΤΟΠΙΚΑ

Υποδοχή του έτους σε λευκό φόντο

υποδοχή-του-έτους-σε-λευκό-φόντο-171817

Πρωτοχρονιά σε λευκό φόντο αναμένεται να κάνει ο Βόλος, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Από σήμερα ξεκινά σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Η έλευση του χειμώνα βρίσκει το δήμο Βόλου σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ από σήμερα αναμένεται αλλαγή καιρικού σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας και αραιή συννεφιά. Από την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 5ο C και θα συνδυαστεί με ασθενείς βροχοπτώσεις. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένεται χιονόνερο τις πρωινές ώρες και χιονόπτωση το βράδυ. Χιονόπτωση αναμένεται και ανήμερα του νέου έτους. Η θερμοκρασία στο Βόλο θα κινείται οριακά στο μηδέν. Η αλλαγή του καιρικού σκηνικού βρίσκει τις υπηρεσίες του δήμου Βόλου σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, ήδη έχει διανεμηθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες, η απαραίτητη ποσότητα αλατιού.

Σε ετοιμότητα είναι και ο στόλος των μηχανημάτων του δήμου και οι χειριστές. Τέσσερα gcb, ένα μπόμπκατ, έναν εκσκαφέα και ένα γκρέιντερ, αλλά και φορτηγά, αντλίες και υδροφόρες έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία καθαριότητας προκειμένου να παρέμβει σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οπως ανέφερε η κ. Καντόλα έχουν ιδιοποιηθεί και ιδιώτες για να συνδράμουν αν τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα.

Αγκάθι αποτελεί ο μη επαρκής αριθμός προσωπικού χειριστών μηχανημάτων. Δεν υπάρχει χειριστής για το γκρέιντερ, ενώ για τον υπόλοιπο στόλο μηχανημάτων το προσωπικό επαρκεί για μία βάρδια. «Θα ενισχυθούμε με ιδιώτες, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουμε ενισχυθεί με οκτάμηνα όπως περιμέναμε», σημείωσε η κ. Καντόλα.

Ετοιμότητα

Σε ετοιμότητα είναι η ΔΕΥΑΜΒ για να συνδράμει σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων όπως ακόμηκαι η… δημοτική αστυνομία. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για χιόνια μέσα στην πόλη, η δημοτική αστυνομία θα βγει στους δρόμους για να αποτρέπει την παράνομη στάθμευση διευκολύνοντας το έργο των συνεργείων πολιτικής προστασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου