ΤΟΠΙΚΑ

Στο περίμενε 10.000 δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος στη Μαγνησία

στο-περίμενε-10-000-δικαιούχοι-του-επισιτι-171838

Ούτε Πρωτοχρονιά τα τρόφιμα… ~ Από το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων

Ούτε για την Πρωτοχρονιά αναμένεται να διανεμηθούν τα τρόφιμα σε 10.044 δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος στη Μαγνησία. Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται στο περίμενε για τα τρόφιμα που δικαιούνται ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου. Εφθασαν γιορτές, πέρασαν τα Χριστούγεννα και ούτε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα έχουν βασικά είδη διατροφής…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και προγραμματισμού του δήμου Βόλου, που είναι επικεφαλής του προγράμματος σε επίπεδο Μαγνησίας, Αρης Σαββάκης, δηλώνει απαισιόδοξος. Η υπηρεσία περίμενε να διανεμηθούν έστω και τρεις κατηγορίες τροφίμων αυτή την εβδομάδα που διανύουμε. Τα μηνύματα όμως δεν είναι θετικά. «Η εβδομάδα ξεκίνησε και δεν υπάρχει καμία κίνηση. Είμαι απαισιόδοξος. Δεν θα καταφέρουμε έως τέλος του χρόνου να διανείμουμε έστω και μερικά τρόφιμα. Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για διαγωνισμούς του υπουργείου που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο κι ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι 10.044 δικαιούχοι της Μαγνησίας, περίμεναν τα τρόφιμα από το επισιτιστικό πρόγραμμα προκειμένου να στρώσουν το οικογενειακό γιορτινό τραπέζι με όλα τα καλά. Πρόκειται για δικαιούχους ο αριθμός των οποίων πολλαπλασιάζεται αν προστεθούν τα μέλη των οικογενειών τους, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα απαραίτητα τρόφιμα.

Αρχές Δεκεμβρίου, η ενημέρωση που είχε ο δήμος Βόλου που είναι επικεφαλής του προγράμματος ήταν ότι η πρώτη παρτίδα τροφίμων επρόκειτο να παραληφθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο ενστάσεις που έγιναν στο διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων που έγινε σε επίπεδο υπουργείου για τους δικαιούχους όλης της χώρας, έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία. Η πρώτη παρτίδα τροφίμων θα έπρεπε να είχε παραληφθεί μέσα στον Οκτώβριο. Σήμερα οι υπεύθυνοι του προγράμματος δηλώνουν απαισιόδοξοι ακόμη και για τη διανομή ορισμένων ειδών τροφίμων για την Πρωτοχρονιά.

Από το σύνολο των 10.044 δικαιούχων της Μαγνησίας, οι 7.700 είναι από το δήμο Βόλου.

Μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής έως και τέλος του 2016 σε αρχικό στάδιο.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα ποσότητες τροφίμων ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, είδη οπωροπωλείου, κρέμα και γάλα για παιδιά, είδη κρεοπωλείου, είδη παντοπωλείου, νωπό κοτόπουλο και είδη βασικής υλικής συνδρομής. Σε επίπεδο δήμου Βόλου, η διανομή θα γίνει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από το οποίο θα παραλαμβάνονται και εκεί θα φυλάσσονται τα τρόφιμα. Το πρώτο τρίμηνο η διανομή των τροφίμων θα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου, ενώ αμέσως μετά το πρόγραμμα περνά για ένα έτος στα χέρια των κατά τόπους δήμων. Μέχρι και σήμερα, καμία διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου