ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη με το χρόνο για το leader τουριστικής προβολής

μάχη-με-το-χρόνο-για-το-leader-τουριστικής-πρ-171850

Παραδόθηκε το 20% του έργου – Στην επίτροπο για έγκριση ο φάκελος προκειμένου να περάσει ως γέφυρα στη νέα προγραμματική περίοδο

Στο παρά πέντε σώθηκαν 100.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader για την τουριστική προβολή του δήμου Βόλου. Χθες ο ανάδοχος κατέθεσε μέρος του πρωτογενούς υλικού που αντιστοιχεί στο 20% του τελικού έργου. Για την οριστική παραλαβή του υλικού αναμένεται έγκριση από την Επίτροπο, πριν το πρόγραμμα περάσει ως «γέφυρα» στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Λίγο πριν τη λήξη του χρόνου, ο ανάδοχος του προγράμματος κατάφερε να κόψει το νήμα του τερματισμού.

Εως και πριν τα Χριστούγεννα το πρόγραμμα και τα κονδύλια των 100.000 ευρώ ήταν στον αέρα. Το υλικό που είχε παραδώσει ο ανάδοχος, αρνήθηκαν να παραλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανάδοχος παρουσίασε φωτογραφικό υλικό της περιοχής δύο δεκαετιών πριν, «δανειζόμενος» φωτογραφικό υλικό γνωστού φωτογράφου του Βόλου!

Υπηρεσίες του δήμου και ανάδοχος επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου. Υπό τις υποδείξεις υπαλλήλων ο ανάδοχος κλήθηκε να παραδώσει νέο υλικό. Συγκέντρωσε φωτογραφικό υλικό και βίντεο, ενώ παρέδωσε και νέο τουριστικό οδηγό.

Ο φάκελος που κατέθεσε στην υπηρεσία αντιστοιχεί στο 20% του έργου. Από την υπηρεσία του δήμου προωθήθηκε προς την Επίτροπο προκειμένου να εγκριθεί, να δεσμευτεί μέρος των κονδυλίων και να εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου ως «γέφυρα» στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Εως 31 Δεκεμβρίου, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί. Η προκήρυξη του προγράμματος είχε καθυστερήσει ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εκτός από το πρωτογενές υλικό, μέσω του προγράμματος ο δήμος Βόλου, προγραμματίζει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέας τουριστικής ιστοσελίδας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου