ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα μέσω Facebook για Αχ. Μπέο

κίνημα-μέσω-facebook-για-αχ-μπέο-171894

Καταγγέλλουν ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός προσπαθεί να συντρίψει το δήμαρχο Βόλου

Κίνηση πολιτών για τη στήριξη του εκλεγέντος δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αναπτύσσεται μέσω Facebook από χθες. Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο κ. Μπέος τέθηκε σε αργία από τη θέση του δημάρχου στην οποία τον αναπληρώνει ο αντιδήμαρχος τουρισμού Θάνος Θεοδώρου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία κατηγορείται και αφορά στα στημένα του 2011.

Ο κ. Μπέος έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να μην τεθεί σε αργία μέχρι να κριθεί από το δικαστήριο, ωστόσο το αίτημά του, αναμένεται να συζητηθεί μετά την Πρωτοχρονιά.

Η αργία του κ. Μπέου, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή κινήσεις συμπαράστασης στο πρόσωπο του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης. Από χθες, έχει ξεκινήσει κίνημα για την υποστήριξή του μέσω Facebook. Η σελίδα τιτλοφορείται «Κίνηση πολιτών για τη στήριξη του δημάρχου Βόλου».

Οι χρήστες του Facebook καλούνται να κάνουν like στη φωτογραφία με την επιστολή που προορίζεται για τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρεται στην αρχική σελίδα «εμείς οι επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες του Βόλου ετοιμάσαμε αυτή την επιστολή στήριξης για το δήμαρχό μας Αχιλλέα Μπέο ώστε να συγκεντρώσουμε υπογραφές και να την στείλουμε στον κ. Τσίπρα. Ας κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την μεγάλη αδικία που γίνεται προς το δήμαρχο μας και την πόλη μας».

Στην επιστολή καταγγέλλεται ότι «ένας ολόκληρος μηχανισμός επιχειρεί να συντρίψει το δήμαρχο… στο πρόσωπο του οποίου τιμωρείται η πόλη».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς οι πολίτες του Βόλου που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή την αργία στην οποία τέθηκε προσωρινά ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Αχιλλέας Μπέος και που έχει επιφέρει μια τεράστιά αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία.

Η πικρή αίσθηση που υπάρχει στους περισσότερους εμάς , είναι ότι στο πρόσωπο του δημάρχου μας, τον οποίο εμείς δημοκρατικά και με μεγάλη πλειοψηφία εκλέξαμε, τιμωρείται η πόλη μας και καταδικάζεται στην επιστροφή στο τέλμα και στην απραξία, όπου τόσα χρόνια βρίσκονταν.

Παράλληλα όλοι εμείς οι πολίτες του Βόλου σας εκφράζουμε τη αγωνία και την ανησυχία μας, αφού βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός, που ανήκει στο κόμμα και την κυβέρνησή σας, επιχειρεί να συντρίψει το Δήμαρχό μας, με επιπλέον «φωτογραφικά» μέτρα που είναι ξεκάθαρα αντισυνταγ- ματικά και αντιδημοκρατικά, για λόγους που μας είναι δύσκολα κατανοητοί.

Κύριε Πρωθυπουργέ, θεωρούμε άδικη και απάνθρωπη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά έναντι του κ. Αχιλλέα Μπέου και επικαλούμενοι τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες σας ζητούμε να παρέμβετε και να τη σταματήσετε. Ζητούμε να γίνει σεβαστή η ελεύθερη απόφαση μας να αναθέσουμε στον Αχιλλέα Μπέο τις τύχες της πόλης μας, μέσα από τον πιο νόμιμο δημοκρατικό τρόπο, τις εκλογές, και να μην ακυρωθεί αυτή από τις αυθαιρεσίες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες κάποιων που «ξεβολεύτηκαν» και ζημιώθηκαν από αυτή την κατάσταση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς δεν επιθυμείτε να μας στρέψετε εναντίον σας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα εκδικητικά και ταπεινά ένστικτα ορισμένων και θα παρέμβετε να δώσετε την σωστή δημοκρατικά και ηθικά λύση και επιτέλους να επιτραπεί στο δήμαρχο να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως κάθε άλλος Ελληνας πολίτης, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις, με βάση του Σύνταγμα και τους Νόμους, με απόλυτο σεβασμό και προστασία στα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα και μη καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου