ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός σπιτιών οκτώ οικογένειες αστέγων για μία υπογραφή!

εκτός-σπιτιών-οκτώ-οικογένειες-αστέγ-179076

Μία υπογραφή κρατά εκτός διαμερισμάτων οκτώ οικογένειες αστέγων του δήμου Βόλου, που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Οι 8 οικογένειες επρόκειτο να παραλάβουν αυτή την εβδομάδα τα κλειδιά των σπιτιών τους. Θα έμπαιναν σε διαμερίσματα – κληροδοτήματα που αποφάσισε να διαθέσει ο δήμος για τις ανάγκες του προγράμματος.

Για την έγκριση όμως της χρήσης των κληροδοτημάτων για τους σκοπούς του προγράμματος, χρειάζεται υπογραφή του Συμβουλίου Κληροδοτημάτων που εδρεύει στη Λάρισα. Υπεύθυνη για την υπογραφή της απόφασης είναι η πάρεδρος που λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό και κανείς άλλος δεν υπογράφει.

Μία υπογραφή κρατά εκτός σπιτιών χριστουγεννιάτικα οκτώ οικογένειες. Η πάρεδρος σύμφωνα με το Διευθυντή Προγραμματισμού κ. Στάθη Νικηφόρο αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη Τρίτη. «Κάνουμε προσπάθειες τουλάχιστον να τους δώσουμε τα τρόφιμα που δικαιούνται μέσω του προγράμματος», ενημέρωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

70 οικογένειες άστεγες στο δήμο Βόλου

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση του δήμου Βόλου για την ανάγκη διάθεσης 15 επιπλέον διαμερισμάτων προκειμένου να στεγαστούν για ένα χρόνο ισάριθμες οικογένειες αστέγων. Στην πρόσκληση που έγινε μόλις δύο ιδιώτες διέθεσαν τα σπίτια τους προς ενοικίαση. Ο δήμος αξιοποίησε οκτώ διαμερίσματα από κληροδοτήματα και πλέον αναζητούνται εναγωνίως 15 ακόμη διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που μένουν εκτός.

«Σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε ακόμη και σε μεσίτες», είπε ο κ. Νικηφόρος. Σημειώνεται ότι συνολικά στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 25 οικογένειες αστέγων. Οι ανάγκες όμως όπως αποκάλυψε ο κ. Νικηφόρος είναι για 70 οικογένειες, όσες καταγράφηκαν από τις κοινωνικές δομές του δήμου Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου