ΤΟΠΙΚΑ

Θ. Θεοδώρου: «Δραπέτης ο Σκοτινιώτης»

θ-θεοδώρου-δραπέτης-ο-σκοτινιώτης-179463

Τοποθέτηση με πολλές αιχμές με αφορμή ανακοίνωση περί μη πολιτικής νομιμοποίησης του νέου δημάρχου

Σκληρή επίθεση προς την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και αιχμές προς αυτοδιοικητικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Θάνος Θεοδώρου με την ιδιότητα του δημάρχου Βόλου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε στην επιστολή της «Επιλογής Ευθύνης» που ενεχείρισε ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Παπατόλιας στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλά, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή του νέου δημάρχου, μετά την αργία του κ. Αχιλλέα Μπέου. Στην επιστολή η παράταξη υποστήριζε ότι ο νέος δήμαρχος δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση.

«Την επιστολή έφερε ένας σύμβουλος που συνήθως δεν έρχεται στα δημοτικά συμβούλια. Δεν ενδιαφέρεται για την πόλη. Ηρθε για να κάνει τον ταχυδρόμο», είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Απ. Παπατόλια.

Κάλεσε δε την παράταξη να «κοιταχθεί στον καθρέφτη». «Εγώ είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το λαό του Βόλου. Δεν μπήκα από το παράθυρο ούτε επειδή κάποιος αποφάσισε να δραπετεύσει. Είμαι προσωρινά αντικαταστάτης του δημάρχου. Εσείς δεν έχετε πολιτική νομιμοποίηση. Μιλάτε για τον εαυτό σας. Εσείς δεν είστε μαριονέτες. Είστε πιόνια του πιο αποτυχημένου δημάρχου. Ο δήμος Βόλου όμως είναι σε καλά χέρια και θα συνεχίσουμε την πορεία που χάραξε ο επικεφαλής μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρου.

Ο ίδιος ζήτησε για μία ακόμη φορά συνεργασία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το καλό του δήμου και άφησε αιχμές κατά αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν θέλετε βέβαια μπορείτε να κάνετε παρέμβαση σε αυτούς που έχετε πρόσβαση να περάσουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διενέργεια δημοτικών εκλογών στο Βόλο. Να δούμε ποιος θα νικήσει. Κάντε εκλογές για να απαλλαγούμε από εσάς. Ούτε μία έδρα δεν θα πάρετε. Αφήστε λοιπόν τις αηδίες», σημείωσε ο κ. Θεοδώρου.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έφερε στο προσκήνιο παλιές… ιστορίες. Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να εκδίδει ανακοινώσεις αξιολογώντας πολιτικά καταστάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η «κατάσταση ήταν μεθοδευμένη» κι ότι «ο κόσμος έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλο δήμαρχο θα ψηφίσει κι άλλος θα αναλάβει στη συνέχεια». Υποστήριξε δε, ότι ο κ. Θεοδώρου «ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε ότι θα είναι ο αχυράνθρωπος του κ. Μπέου». Η ίδια τόνισε απαντώντας σε αιχμές ότι και η ίδια προήλθε μέσα από εκλογές, όπως και ο κ. Μουλάς από την παράταξή του στην προηγούμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου.

«Η επικεφαλής της παράταξης είχε παραιτηθεί από επικεφαλής επειδή ανέλαβε χρέη υπουργού. Οχι επειδή ήθελε να κρυφτεί όπως ο Σκοτινιώτης που δεν τα βγάζει πέρα με τον Μπέο κι έβαλε εσάς μπροστά να χρεωθείτε το πολιτικό κόστος», σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης ο κ. Μουλάς, με την κ. Οικονόμου να αντιδρά.

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, υπογραμμίζοντας ότι δήμαρχος είναι ένας και ο εσωτερικός τρόπος λειτουργίας της παράταξης δεν θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος ανέφερε ότι ο λαός έχει ανάγκη μια δημοτικής αρχή όχι γέννημα – θρέμμα της σήψης του πολιτικού συστήματος αλλά σε άλλη κατεύθυνση υπέρ των πολιτών.

Σήκωσε το γάντι

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς ήταν πάντως εκείνος που σήκωσε το… γάντι περί δημοτικών εκλογών. «Εκλογές προβλέπονται αν η πλειοψηφία παραιτηθεί. Τότε δεσμεύομαι ότι θα παραιτηθώ κι εγώ κι όλη η παράταξη για να οδηγηθούμε σε εκλογές», τοποθετήθηκε, δεχόμενος πειράγματα εκτός μικροφώνου από συμβούλους που σχολίαζαν ότι η μείζονα μειοψηφία αριθμεί μόνο ένα μέλος τον επικεφαλής της. «Τους υπόλοιπους τους ρωτήσατε;», είπε ο κ. Απ. Μαλαματίνης, με τον κ. Πατσιαντά να απαντά ότι «η παράταξη υφίσταται, λειτουργεί και στην πορεία θα εκπροσωπηθεί κι από άλλους συμβούλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου