ΤΟΠΙΚΑ

Επτά χρόνια ταλαιπωρίας ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

επτά-χρόνια-ταλαιπωρίας-για-εργαζομε-180608

Σχεδόν επτά χρόνια ταλαιπωρούνται από δικαστική αίθουσα σε δικαστική αίθουσα 14 υπάλληλοι του πρώην δήμου Πορταριάς, που διεκδικούν την καταβολή μηνιαίου επιδόματος 176 ευρώ που δεν είχαν λάβει από τον πρώην Δήμο.

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί με σειρά αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Βόλου το Μάρτιο του 2009, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου το 2013, όπου είχε προσφύγει ο πρώην δήμος Πορταριάς και τώρα καλούνται σε μία ακόμη δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου, όπου έχει προσφύγει ο ενιαίος δήμος Βόλου.
Από το Ειρηνοδικείο Βόλου είχαν δικαιωθεί και οι 14 υπάλληλοι που διεκδικούσαν το ποσό των 176 ευρώ, μηνιαίο επίδομα, που δεν τους είχε καταβληθεί για την περίοδο από 1 Ιουνίου 2005 έως και 28 Φεβρουαρίου 2009. Συνολικά σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί ποσό ύψους 4.576 ευρώ με νόμιμο τόκο.

Το Πρωτοδικείο Βόλου δέχθηκε τυπικά την έφεση του πρώην δήμου Πορταριάς αναγνωρίζοντας ως δικαιούχους του επιδόματος τους 8 από τους 14 εργαζόμενους.
Πλέον η υπόθεση φθάνει στον Αρειο Πάγο, με απόφαση που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου.

Κατά της απόφασης τάχθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο δήμος είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα, μέχρι να τελεσιδικήσει μία απόφαση. Ως προς αυτό, τόνισε ότι διαφωνεί αλλά συμφώνησε με την απόφαση προσφυγής του δήμου Βόλου στον Αρειο Πάγο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου