ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλέας Μπέος: «Με στοχοποίησαν χωρίς λόγο και αιτία»

αχιλλέας-μπέος-με-στοχοποίησαν-χωρί-183194

Δηλώνει ότι παραμένει δήμαρχος από τη στιγμή που δήμαρχο εκλέγουν οι πολίτες κι όχι τα συμβούλια ή γενικοί γραμματείς

Στόχος για δεύτερη φορά από μία Κυβέρνηση, για διαφορετικούς αυτή τη φορά λόγους, δηλώνει ότι νιώθει ο Αχιλλέας Μπέος, που βρίσκεται σε αργία από τη θέση του δημάρχου Βόλου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων του 2011. Την πικρία του για την περιπέτεια που καλείται να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του, εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγο μετά τη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας, όπου ανακοίνωσε το όνομα τουαντικαταστάτη του. Δήλωσε ότι ο ίδιος παραμένει δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος εκλέγεται από το λαό κι όχι από συμβούλια και γενικούς γραμματείς και ευχαρίστησε τους δημότες για τις εκφράσεις συμπαράστασης στο πρόσωπό του.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πριν λίγα λεπτά είδαμε συνεργάτες σας να βγαίνουν από το γραφείο δακρυσμένοι. Τι τους είπατε και τους συγκινήσατε τόσο πολύ;

«Αυτό που είδατε, βγαίνει με την έννοια του πόσο αγαπημένοι είμαστε ως δημοτική ομάδα και συνεχίζουμε να είμαστε, από τη στιγμή που ομόφωνα δέχονται την επιλογή μου. Πλέον θα είναι πιο δυνατή από ποτέ αυτή η ομάδα σε πείσμα κάποιων. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Οι αρχές μας και ο τρόπος λειτουργίας μας θα παραμείνει ο ίδιος. Ο κόσμος του Βόλου, δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη για την πόλη και επιμονή με γνώμονα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των πολιτών».

Ο δικός σας ρόλος ποιος θα είναι εφεξής;

«Θα είμαι ο δήμαρχος της πόλης. Τυπικά μόνο διαφοροποιείται η κατάσταση. Ο Θάνος Θεοδώρου είναι ένα νέο παιδί, μία επιλογή δική μου, που την αποδέχτηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τη σεβάστηκαν και θα έχουμε μία συνεργασία με ένα και μοναδικό σκοπό: το καλό του Βόλου και τίποτα άλλο.

Από εκεί και πέρα όμως -και είναι σημαντικό να το καταλάβουν όλοι- το δήμαρχο εκλέγουν οι πολίτες κάτω από μία απόλυτα δημοκρατική διαδικασία, όχι τα συμβούλια ή κάποιος Γενικός Γραμματέας. Θέλω να πιστεύω ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα περάσει κάποια φωτογραφική διάταξη φασιστικού τύπου που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και τη Δημοκρατία. Οτι θα υπερισχύσει η λογική.

Θέλω να πιστεύω ότι μία κόντρα που τη δημιούργησε ο ίδιος ο κ. Πουλάκης δεν θα φθάσει στο σημείο να αλλάξει ολόκληρο Νόμο. Από εκεί και πέρα, πολύ σύντομα η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί σε ό,τι αφορά το προσωπικό θέμα του Αχιλλέα Μπέου για το οποίο βάσει Νόμου μπαίνω σε αργία. Ομως θα τονίσω ότι η δική μου προσωπική περιπέτεια και εμπλοκή, δεν έχει να κάνει με κανένα Δήμο. Είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα και σε αυτόν τον προσωπικό αγώνα ευχαριστώ τον κόσμο του Βόλου κι όχι μόνο, για τη δύναμη που μου δίνουν να μπορέσω να αντιμετωπίσω όλα αυτά τα σκουπίδια και να ανταπεξέλθω σε όλο αυτόν το λυσσαλέο πόλεμο που δέχομαι και που είναι πολύ άδικος . Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να στοχοποιείς έναν άνθρωπο. Με στοχοποίησαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και Βενιζέλος και τώρα έρχεται η κυβέρνηση που είπε ότι θα δώσει ελπίδα αλλά δεν είδα ελπίδανα έρχεται. Στοχοποιεί έναν άνθρωπο με πέντεπαιδιά χωρίς λόγο και αιτία».

Νιώθετε στόχος από τη νέα κυβέρνηση;

«Νιώθω δεύτερη φορά στο στόχαστρο, αν και για διαφορετικό σκοπό και λόγο. Ηθελαν να κάνουν το Βόλο παραμάγαζό τους, να εξυπηρετήσουν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και τους χάλασε τη σούπα -όχι εγώ, δεν είχα καμία διάθεση- αλλά ο κόσμος. Τους κατάλαβε μετά από 40 χρόνια τι κακό προξένησαν σε αυτή την πόλη. Εμείς μέχρι τώρα δώσαμε δείγματα γραφής ποια είναι η νέα δημοτική αρχή».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που είδατε στο Θάνο Θεοδώρου και τον επιλέξατε να σας αντικαταστήσει;

«Με την επιλογή απαντάμε σε όλους αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που θεωρούσαν δεδομένο ότι σε περίπτωση που κάποια στιγμή έρθει η αργία μου, έχουμε κάνει συμφωνία με το Γιώργο Μουλά να είναι δήμαρχος. Γι’ άλλη μία φορά πέφτουν στο κενό οι λασπολόγοι. Η νέα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα εγώ, ποτέ δεν κάναμε συναλλαγές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ο,τι έχουμε να πούμε, το λέμε. Γι’ αυτό είμαστε και νέοι και άφθαρτοι. Να πάρουν το μήνυμα μία για πάντα. Το 2019 δεν είναι ο στόχος μας, ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την πόλη και θα το κάνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου