ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ στη Μακρινίτσα

λύση-στο-πρόβλημα-του-πάρκινγκ-στη-μακ-187533

Με χώρο στάθμευσης στο γήπεδο Πορταριάς και σύνδεση της Μακρινίτσας με shuttle bus αλλά και πάρκινγκ περιμετρικά του χωριού

Λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ στη Μακρινίτσα και του μποτιλιαρίσματος που παρατηρείται στην περιοχή της Μπράνης ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές και αργίες, προβλέπει το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και χθες εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην τελική φάση της μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ συμπεριλήφθηκαν και προτάσεις για να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα του πάρκινγκ στο χωριό. Στη μελέτη προβλέπεται η χωροθέτηση πάρκινγκ ανάμεσα σε Πορταριά και Μακρινίτσα, στο χώρο του γηπέδου της Μακρινίτσας, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην προσεγγίζουν στη Μπράνη. Από το σημείο και μέχρι τον οικισμό της Μακρινίτσας, θα υπάρχει shuttle bus το οποίο θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Επιπλέον θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν και περιμετρικά του χωριού. Μάλιστα ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου κάθε οδηγός να γνωρίζει εκ των προτέρων πού υπάρχει κενή θέση στάθμευσης και να κατευθύνεται απευθείας εκεί.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναμένεται να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στο χωριό, που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, όμως οι επισκέπτες υφίστανται ταλαιπωρία εξαιτίας της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Τις τελικές αλλαγές στο ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας που πλέον ολοκληρώθηκε, παρουσίασε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Βόλου, κ. Γιάννης Μαυραντώνης.

Στις αλλαγές στη μελέτη περιλαμβάνεται επίσης σχεδιασμός για την προστασία των πηγών στη θέση Μάνα, μελέτη προστασίας των πηγών της Μακρινίτσας, αναδάσωση του Σαρακηνού αλλά και μελέτη για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Ενσωματώθηκε επίσης πρόταση για να συμπεριληφθούν στο ΣΧΟΟΑΠ τα μνημεία, για δημιουργία χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων στο χώρο της κατασκήνωσης, για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής στην Καλιακούδα, αλλά και για την ανάδειξη μονοπατιού στην πηγή Τσουγκριά. Τέλος, αποφασίστηκε «ελάφρυνση» των χρήσεων γης προκειμένου να μην «συγκρούονται» με το Γ.Π.Σ. Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου