ΤΟΠΙΚΑ

«Θρίλερ» στον Κούκο για συγγενή νεκρού

θρίλερ-στον-κούκο-για-συγγενή-νεκρο-187678

Ο πατέρας του είναι θαμμένος σε σημείο βραχώδες και με νερό με αποτέλεσμα επί έξι χρόνια να μην έχει γίνει αποστέωση

Πρωταγωνιστής σε… θρίλερ στον «Κούκο» βρέθηκε συγγενής νεκρού. Εχει ήδη δοκιμάσει δύο εκταφές του νεκρού πατέρα του ο οποίος δεν έχει αποστεωθεί, καθώς όπως υποστηρίζει είναι θαμμένος σε ταφώνα μέσα σε βράχια και νερά. Εκτός από την εξάχρονη περιπέτειά του, να κάνει εκταφή του αγαπημένου του προσώπου και να έρχεται αντιμέτωπος με ένα αποκρουστικό θέαμα, έχει υποστεί σημαντική επιβάρυνση τόσο σε τέλη όσο και για την επισκευή του μνήματος κάθε φορά που ο τάφος ανοίγει. Προχθές, παρέλαβε νέο… μπιλιετάκι από το δήμο Βόλου. Καλείται να πληρώσει επιπλέον 125 ευρώ και να δοκιμάσει νέα εκταφή στις 25 Μαρτίου 2016.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τον κ. Στέφανο Δαϊναβά η παραλαβή μέσω κούριερ φακέλου από το δήμο Βόλου, στον οποίο εσωκλείονταν ένας ακόμη λογαριασμός για τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων. Καλείται να καταβάλλει ποσό 125 ευρώ που αντιστοιχεί σε τέλη παράτασης ταφής του νεκρού πατέρα του στο κοιμητήριο Κούκος. Το ποσό πρέπει να εξοφλήσει έως 31 Ιανουαρίου 2016 σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή θα βεβαιωθεί στην εφορία.

Ο ίδιος έχει αγανακτήσει. Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πατέρας του είχε πεθάνει στις 26 Ιουλίου 2009. Τον είχε θάψει στον Κούκο και στην τριετία πάνω επιχείρησε την πρώτη εκταφή, όπως προβλέπεται. Ηρθε αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό θέαμα. Είχε αποστεωθεί μόνο το κεφάλι του νεκρού.

Τον περασμένο Μάρτιο επιχείρησε δεύτερη εκταφή. Η εικόνα που αντίκρισε ήταν η ίδια. «Ο τάφος βρίσκεται στον 17ο τομέα σε ένα σημείο βραχώδες και με νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αποστέωση. Απευθύνθηκα με αίτησή μου στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων ζητώντας να απαλλαχθώ από τα τέλη παράτασης ταφής, καθώς δεν είναι δική μου υπαιτιότητα ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή αποστέωση λόγω του τάφου που είναι σε σημείο βραχώδες και με νερό. Η αίτησή μου απορρίφθηκε. Ολο αυτό το διάστημα έχω υποστεί όλη την ψυχική οδύνη και έχω επιβαρυνθεί υπέρογκα έξοδα. Τόσο για τα τέλη όσο και για την επιδιόρθωση του μνήματος κάθε φορά που ανοίγει ο τάφος. Πλέον δεν αντέχω να πληρώσω άλλο ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά», ανέφερε ο κ. Δαϊναβάς.

Ηδη μπαίνει στον 7ο χρόνο ταφής, στις 25 Μαρτίου 2016 καλείται να προχωρήσει σε τρίτη εκταφή και επιπλέον να πληρώσει ποσό 125 ευρώ.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Κοιμητηρίων, Χρήστο Τσιλιό, στο Κοιμητήριο Κούκος, η αποστέωση των νεκρών ολοκληρώνεται στα 3 – 4 χρόνια. Υπάρχουν όμως μεμονωμένα προβλήματα με τάφους στους οποίους οι υπάλληλοι βρίσκουν νερό. «Δεν είναι ο μοναδικός ταφώνας. Οποιον όμως τάφο εντοπίζουμε με νερό, μετά την εκταφή του νεκρού τον ακυρώνουμε για να μη δημιουργούνται τέτοια προβλήματα», είπε.

Ερωτηθείς δε για τα τέλη παράτασης ταφής, επεσήμανε ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει απαλλαγή από τα τέλη παράτασης ταφής για τέτοιες περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου