ΤΟΠΙΚΑ

Νέα άδεια για ένα τετραγωνικό ~ Απίστευτη ταλαιπωρία καταστηματάρχη

νέα-άδεια-για-ένα-τετραγωνικό-απίστευ-187699

Εκανε ανακαίνιση στο μπαρ και καλείται να επιβαρυνθεί με το κόστος έκδοσης νέας άδειας!

Απίστευτη ταλαιπωρία καταστηματάρχη σε πεζόδρομο στο κέντρο του Βόλου. Θέλησε να ανακαινίσει το εσωτερικό της καφετέριας – μπαρ που διαθέτει και… ξέφυγε κατά ένα ολόκληρο τετραγωνικό μέτρο! Σε έλεγχο του υγειονομικού βεβαιώθηκε εις βάρος του καταστηματάρχη παράβαση και παρά λίγο να χάσει την άδειά του. Σε κάθε περίπτωση καλείται να εκδώσει νέα άδεια από την αρχή, επειδή έγιναν τροποποιήσεις στο κατάστημα σε εμβαδό ενός τετραγωνικού μέτρου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απίστευτη ταλαιπωρία του καταστηματάρχη αποκαλύφθηκε χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η εισήγηση αφορούσε στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως έγινε γνωστό, στις αρχές της σεζόν, ο καταστηματάρχης προχώρησε σε ανακαίνιση του μαγαζιού. Το μπαρ άλλαξε διάταξη και τοποθετήθηκε σε παράλληλη θέση σε σχέση με τον ένα τοίχο του καταστήματος, αντί της οριζόντιας που είχε προ της ανακαίνισης.

Με την αλλαγή που έγινε, το μπαρ κέρδισε ένα ολόκληρο τετραγωνικό μέτρο, το οποίο χάθηκε από τη σάλα.

Σε έλεγχο του υγειονομικού, η… παράβαση καταγράφτηκε: «Ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος (αύξηση του εμβαδού του μπαρ και μείωση του χώρου ανάπτυξης εξυπηρετούμενων ατόμων), κατά παράβαση της Υγειονομικής Διάταξης». Για ένα μόλις τετραγωνικό μέτρο, ο καταστηματάρχης λίγο έλειψε να χάσει την άδειά του.

Σε κάθε περίπτωση καλείται να εκδώσει νέα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος που ήδη λειτουργεί. Η διαδικασία δεν είναι μόνο χρονοβόρα. Ηδη έχει συμπληρωθεί ένας μήνας για την έκδοση της προέγκρισης, ενώ η διαδικασία δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το εξάμηνο. Είναι όμως και το οικονομικό κόστος που επιβαρύνεται για να εκδώσει άδεια εξ αρχής και παρόλο που η νομοθεσία προβλέπει έκδοσης νέας άδειας σε περίπτωση επέκτασης του καταστήματος, μεταφοράς του σε άλλο χώρο ή αλλαγή κατηγορίας.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα να μην αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας στο συγκεκριμένο μαγαζί που έχει μπει σε περιπέτειες για ένα τετραγωνικό μέτρο μέσα στις γιορτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου