ΤΟΠΙΚΑ

Αξιολόγηση εν μέσω καταλήψεων

αξιολόγηση-εν-μέσω-καταλήψεων-189379

Χθες επέστρεψαν στα γραφεία τους οι πρυτανικές αρχές – Το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέλαβαν να καλύψουν φοιτητές

Ακαταστασία και βρωμιά, δύο σπασμένα τζάμια και απώλειες σε δέκα καρέκλες που κατέληξαν από παράθυρο του δευτέρου ορόφου του κτιρίου Παπαστράτος στο οδόστρωμα της Ιάσονος στη διάρκεια των οδομαχιών που εξελίχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι ο απολογισμός της πολυήμερης κατάληψης στην οποία προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κατάληψη έληξε το περασμένο Σάββατο και χθες, Πρυτανικές αρχές και διοικητικοί υπάλληλοι κατάφεραν να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο, τις ζημιές φέρονται να προκάλεσαν κουκουλοφόροι και όχι φοιτητές του ιδρύματος, που παρεισφρήσανε στην κατάληψη, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο. Παρά ταύτα, επειδή στη διάρκεια της κατάληψης φοιτητές ήταν υπεύθυνοι για το χώρο του κτιρίου Παπαστράτος, ανέλαβαν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο, όπως άλλωστε δεσμεύτηκαν απέναντι στον κ. Πετράκο.

Από χθες, η διοίκηση του ιδρύματος, επιχειρεί να προωθήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, που πήγαν πίσω λόγω της φοιτητικής κατάληψης. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις και το κλείσιμο διαγωνισμών για προμήθειες προκειμένου να μη χαθούν πολύτιμα κονδύλια. Παράλληλα, γίνεται προετοιμασία ενόψει της Συνόδου που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα και στην ατζέντα της οποίας θα είναι για μία ακόμη φορά οι ελλείψεις σε χρήματα, προσωπικό και υποδομές που δυσκολεύουν το έργο των ελληνικών πανεπιστημίων.

Αξιολόγηση εν μέσω καταλήψεων

Στο μεταξύ έως τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εξωτερική αξιολόγηση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, έκαναν τέσσερις καθηγητές του εξωτερικού, από Αμερική, Καναδά, Αγγλία και Κύπρο και εκπρόσωπος παραγωγικών φορέων, οι οποίοι βρέθηκαν στο Π.Θ. από την περασμένη Δευτέρα έως και την περασμένη Παρασκευή και συζήτησαν με τον πρύτανη και τους αναπληρωτές του, Κοσμήτορες και Προέδρους τμημάτων, διοικητικό προσωπικό αλλά και φοιτητές. Η έκθεση της αξιολόγησης αναμένεται να εκδοθεί έως τέλος του έτους, με τον κ. Πετράκο να δηλώνει αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό για το ίδρυμα. Αλλωστε και στο παρελθόν τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές αξιολογήσεις των τμημάτων, το Π.Θ. έχει λάβει καλές κριτικές.

Σημειώνεται ότι η εξωτερική αξιολόγηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, με φόντο το υπό κατάληψη κτίριο Παπαστράτος, κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής των ξένων καθηγητών. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν οι αξιολογητές στο Πολυτεχνείο, φοιτητές εισέβαλλαν στην αίθουσα και διέκοψαν τη διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου