ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη της Πρυτανείας

κατάληψη-της-πρυτανείας-203279

Από ομάδα φοιτητών που αντιδρούν στην έκδοση πέντε φοιτητών στις ιταλικές αρχές

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησε από χθες ομάδα φοιτητών, αντιδρώντας στην έκδοση πέντε φοιτητών στις ιταλικές αρχές. Το μπλοκάρισμα της έκδοσης των φοιτητών που συμμετείχαν σε διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, τον περασμένο Μάιο στο Μιλάνο, θα είναι και το κύριο αίτημα της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα της Κυριακής, από τη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος.

Χθες ομάδα φοιτητών, απέκλεισε συμβολικά το… δρόμο προς την Πρυτανεία, με μοναδικό αίτημα να μην εκδοθούν πέντε φοιτητές στις ελληνικές αρχές. Οπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έντυπο που διένειμαν οι πέντε φοιτητές κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Ιταλία συμμετείχαν σε διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μία μέρα μετά προσήχθησαν από την ιταλική αστυνομία, την ώρα που έβγαιναν από κτίριο υπό κατάληψη. Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, στις 12 Νοεμβρίου όμως, ελληνικές αρχές μπήκαν στα σπίτια τους και τους συνέλαβαν δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου.

Οι φοιτητές διεκδικούν τη μη έκδοση των πέντε φοιτητών και αυτό θα είναι και το κυρίαρχο σύνθημα στην πορεία που θα γίνει αύριο, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Είμαστε εδώ, βγαίνουμε στους δρόμους και δίνουμε ραντεβού στις 6 Δεκεμβρίου. Δρούμε ως ανάχωμα της αστικής παθητικότητας και ζούμε μέσα σε αυτόν τον πολύπλευρο αντικαπιταλιστικό, αντικρατικό και αντιφασιστικό αγώνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου