ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση σπουδαστή του ΙΙΕΚ Βόλου σε διαγωνισμό σάντουιτς

πανελλήνια-διάκριση-σπουδαστή-του-ιι-203320

Ο Θανάσης Ιωάννου δημιούργησε σάντουιτς σπεντζοφάι

Εμπνευσμένος από το παραδοσιακότερο και ίσως πιο γνωστό πιάτο του Πηλίου, το σπεντζοφάι, ο σπουδαστής του τμήματος μαγειρικής του ΙΙΕΚ του δήμου Βόλου, Θανάσης Ιωάννου, δημιούργησε ένα σάντουιτς με υλικά που χρησιμοποιούνται για το σπεντζοφάι και διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το καλύτερο σάντουιτς.

Ο σπουδαστής του ΙΙΕΚ Βόλου βρέθηκε στην 5η θέση για το καλύτερο σάντουιτς και απέσπασε θετικές κριτικές όχι μόνο για τη γεύση που έδωσε σε δύο κομμάτια ψωμιού αλλά και για την πρότασή του, που προέρχεται από την παραδοσιακή κουζίνα του Πηλίου. Χρησιμοποίησε λουκάνικο και σπέντζες (την πιπεριά του Πηλίου) και κατέθεσε γευστική πρόταση που έκλεψε τις εντυπώσεις.Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από την εταιρεία Délifrance. Διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στο οποίο συμμετείχαν σπουδαστές από όλες τις σχολές μαγειρικής της χώρας. Κι όσο κι αν ακούγεται απλή η δημιουργία ενός σάντουιτς, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200, ενώ στον τελικό κατάφεραν να περάσουν μόνο 12 σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους κι ο Θανάσης Ιωάννου.»

Η εμπειρία που ζήσαμε ήταν μοναδική και ο σπουδαστής μας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει για πρώτη φορά τη διαδικασία ενός πανελλήνιου διαγωνισμού, με κριτές ανθρώπους επώνυμους που έχουν διακριθεί στον τομέα της γαστρονομίας.Στόχος του Δημοτικού ΙΙΕΚ είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές να μετέχουν σε παρόμοιες δράσεις ώστε όχι μόνο να γνωρίσουν εμπειρίες αλλά και να αναδείξουν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους, με σκοπό τη βελτίωση του επαγγελματικού τους προφίλ», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου