ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 10.044 πολίτες

χριστουγεννιάτικο-τραπέζι-σε-10-044-πολίτ-203328

Καθυστέρησε η διανομή των τροφίμων στους ωφελούμενους που θα γίνει προς τα Χριστούγεννα

Μέσα από το επισιτιστικό πρόγραμμα θα στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 10.044 πολίτες της Μαγνησίας. Τα πρώτα τρόφιμα θα έρθουν – σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο δήμος Βόλου ως επικεφαλής του προγράμματος σε επίπεδο νομού – προς τα Χριστούγεννα, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την προμήθεια των τροφίμων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο αριθμός των δικαιούχων στη Μαγνησία δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει σημαντική μερίδα κατοίκων του νομού, κυρίως οικογένειες που δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Μάλιστα το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται στο αστικό κέντρο σε σχέση με την ύπαιθρο. Από το σύνολο των 10.044 δικαιούχων της Μαγνησίας, οι 7.700 είναι από το δήμο Βόλου. Μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής έως και τέλος του 2016 σε αρχικό στάδιο.

Τα πρώτα τρόφιμα αναμένεται να διανεμηθούν στο νομό πριν από τα Χριστούγεννα. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα ποσότητες τροφίμων ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, είδη οπωροπωλείου, κρέμα και γάλα για παιδιά, είδη κρεοπωλείου, είδη παντοπωλείου, νωπό κοτόπουλο και είδη βασικής υλικής συνδρομής.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου, υπό το Διευθυντή Προγραμματισμού, Στάθη Νικηφόρο, για τον τρόπο που θα γίνει η διανομή των τροφίμων. Σε επίπεδο δήμου Βόλου, η διανομή θα γίνει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από το οποίο θα παραλαμβάνονται και εκεί θα φυλάσσονται τα τρόφιμα. Παράλληλα, οι δήμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη φύλαξη των νωπών τροφίμων σε ψυγεία. «Τα τρόφιμα πρέπει να φθάνουν ασφαλή στους ωφελούμενους», υπογράμμισε ο κ. Νικηφόρου. Η πρώτη παρτίδα τροφίμων έπρεπε να είχε ήδη διανεμηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο στο διαγωνισμό που εκπόνησε το υπουργείο, υπήρχαν συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων για τα οποία δεν κατατέθηκαν προσφορές. Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να σημειωθούν καθυστερήσεις.

Το πρώτο τρίμηνο η διανομή των τροφίμων θα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου, ενώ αμέσως μετά το πρόγραμμα περνά για ένα έτος στα χέρια των κατά τόπους δήμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου