ΤΟΠΙΚΑ

Στη μαγεία των Χριστουγέννων ζει από χθες ο Βόλος

στη-μαγεία-των-χριστουγέννων-ζει-από-χ-204071

Με μια φαντασμαγορική τελετή και καλεσμένους τον Κώστα Μαρτάκη και τη Μαρία Μπεκατώρου, η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της

Τη μαγεία των Χριστουγέννων ζει από χθες ο Βόλος. Σε μια φαντασμαγορική τελετή μπροστά από το σύμβολο της πόλης, την Αργώ, ο δήμος, άναψε το γιορτινό φωτισμό και έδωσε το σύνθημα της έναρξης της πιο χαρούμενης γιορτής του χρόνου. Σε ρόλο οικοδεσπότη ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και καλεσμένοι του η Μαρία Μπεκατώρου, ο Κώστας Μαρτάκης και εκατοντάδες δημότες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στις λαμπρές εκδηλώσεις. Η πόλη έγινε όλη μια γιορτή. Από σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα των 100 και πλέον γιορτινών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν για 40 ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την αυλαία της φαντασμαγορικής τελετής άνοιξε η διακεκριμένη σοπράνο και καθηγήτρια του ΔΩΒ κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, τη σκυτάλη πήρε 80μελής παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ χορεύτριες της Chorus Line ντυμένες Αϊ Βασίληδες παρουσίασαν χορευτικό θέαμα. Τεχνητό χιόνι έπεφτε στην παραλία, ενώ τους μικρούς δημότες που παρακολουθούσαν τη γιορτή ξεσήκωσαν οι ήρωες του Disney. Χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν την παραλία χειροκρότησαν τους καλλιτέχνες, αλλά και το δήμαρχο της πόλης, όταν ανέβηκε στην εξέδρα για να υποδεχθεί τον Κώστα Μαρτάκη και τη Μαρία Μπεκατώρου. «Εύχομαι οι γιορτές να είναι τόσο φωτεινές, όσο φωτεινή είναι και η πόλη σας», η ευχή που έδωσε η αγαπητή παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου την ίδια ώρα που ο Κώστας Μαρτάκης, καλούσε τον κόσμο να σηκώσει να χέρια ψηλά για να βγάλει selfie φωτογραφία στο Βόλο.

Με σύσσωμη τη δημοτική αρχή να δίνει το παρών δίπλα από την Αργώ, δόθηκε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση: τα φώτα της πόλης άναψαν και ο ουρανός φωτίστηκε από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Λαοθάλασσα κάτω από το μπλε ουρανό

Εκατοντάδες πολίτες, νέοι, μικρά παιδιά, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, έγιναν μια παρέα. Εβγαλαν κινητά και φωτογραφικές μηχανές και ξεχύθηκαν σε μια εντυπωσιακή γιορτινή πορεία στη Δημητριάδος, κάτω από το «μπλε ουρανό».

Προορισμός το Χωριό του Αϊ Βασίλη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου για τη συναυλία του Κώστα Μαρτάκη.

Οι βασικοί συντελεστές της γιορτής επιβιβάστηκαν στο τρενάκι της πόλης. Με το δήμαρχο να συνοδεύει το τρενάκι όλοι ακολούθησαν τη διαδρομή από την παραλία μέχρι το δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της γιορτινής πορείας, δεκάδες δημότες έσπευσαν να χειροκροτήσουν και να συγχαρούν το δήμαρχο για τη γιορτή που ετοίμασε στην πόλη. «Μπράβο σε εσάς. Το αξίζετε. Το αξίζει η πόλη. Είναι κάτι που σας έλειψε όλα αυτά τα χρόνια», αποκρινόταν ο κ. Μπέος προς τους δημότες, κάποιοι εκ των οποίων έβγαλαν μαζί του και selfie φωτογραφίες.

Πάρτι στο χωριό του Αϊ Βασίλη

Η γιορτή συνεχίστηκε στο χωριό του Αϊ Βασίλη, που έχει στηθεί στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Εκεί μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν με το αγαπημένο Αγιο των παιδικών μας χρόνων, περιηγήθηκαν στα περίπτερα, αγοράζοντας παραδοσιακά είδη αλλά και γλυκίσματα όπως λουκουμάδες, ενώ το Λούνα Παρκ κατακλύστηκε από επισκέπτες, μικρούς αλλά και μεγάλους με διάθεση να ξαναγίνουν παιδιά. Στην εξέδρα που στήθηκε ο Κώστας Μαρτάκης απέδωσε αγαπημένα κομμάτια.

Παραφωνία από αντιεξουσιαστές…

Παραφωνία στη λαμπρή γιορτή για την υποδοχή των Χριστουγέννων, αντιεξουσιαστές που είχαν ανέβει στο αίθριο του κτιρίου Παπαστράτος και από ψηλά αποδοκίμαζαν το δήμαρχο, ενώ φώναζαν αντιφασιστικά μηνύματα. Την απάντηση πήραν από τον κόσμο που συμμετείχε στη γιορτή και γιουχάισαν τους λιγοστούς αντιεξουασιαστές που άναψαν βεγγαλικά.

…και απρόοπτα

Δεν έλειψαν όμως ούτε τα απρόοπτα που πάντως δεν σκίασαν τη γιορτή. Το τρενάκι δυναμικότητας 50 επιβατών, κλήθηκε να σηκώσει το βάρος 100 ατόμων που στριμώχτηκαν στις θέσεις του, με αποτέλεσμα να μείνει στη μέση της Δημητριάδος, λίγο πριν φθάσει στο δημαρχείο. Οι επιβαίνοντες συνέχισαν πεζή χωρίς να μειωθεί το κέφι, ενώ το τρενάκι απομάκρυνε γερανοφόρο όχημα.

Ο οικοδεσπότης της γιορτής Αχιλλέας Μπέος υποδέχθηκε τη Μαρία Μπεκατώρου, τον Κώστα Μαρτάκη και τους εκατοντάδες δημότες

Το τρενάκι στο οποίο επιβιβάστηκαν οι βασικοί συντελεστές ακολούθησε πορεία κάτω από το μπλε ουρανό της Δημητριάδος με το Δήμαρχο, Αχ. Μπέο να το συνοδεύει και κόσμο να χειροκροτάει

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το Χωριό του Αϊ Βασίλη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου έπαιξαν, απόλαυσαν γιορτινά γλυκίσματα και φωτογραφήθηκαν με τον αγαπημένο Αγιο των παιδικών μας χρόνων

Χορεύτριες της Chorus Line χόρεψαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου