ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα πανελλήνια διάκριση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

νέα-πανελλήνια-διάκριση-για-το-4ο-δημοτ-207291

Εξι μαθητές του διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό σκακιστικού σκίτσου

Νέα πανελλήνια διάκριση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και έξι μαθητές του. Το σχολείο διακρίθηκε στον 3ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου και έξι μαθητές του θα βραβευτούν με τιμητικές διακρίσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για το Δημήτρη Κοσμίδη, μαθητή της γ’ τάξης, Παύλο Αρβανίτη μαθητή της στ’ τάξης, Ελένη Καραΐσκου μαθήτρια της στ’ τάξης, Ευγενία Γεωργαρά μαθήτρια της στ’ τάξης, Πελαγία Τσιάντου μαθήτρια της στ’ τάξης και Μαίρη Κρικελά μαθήτρια της γ’ τάξης.

Οι μαθητές δημιούργησαν σκακιστικά σκίτσα και κατάφεραν να διακριθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανάμεσα σε 451 συμμετοχές.

Ιδιαίτερη επιτυχία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, είναι ότι κατατάχθηκε τρίτο στην κατηγορία πολυπληθέστερων συμμετοχών.

Ο διαγωνισμός σκακιστικού σκίτσου διοργανώθηκε από το Σκακιστικό Επιμορφωτικό Ομιλο Καλαβρύτων – Επαρχίας, ένα αθλητικό σωματείο με πλούσια αγωνιστική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η έκθεση των σκακιστικών σκίτσων αλλά και οι βραβεύσεις θα γίνουν στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρων Καλαβρύτων, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου (από τις 6 το απόγευμα) και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου (από τις 10 το πρωί).

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργίας σκίτσου με διδάσκοντες του Γιάννη Γερούλια (γελοιογράφο), Γρηγόρη Γεωργίου (πολιτικό μηχανικό – γελοιογράφο), Σεραφείμ Μπάκουλη (γελοιογράφο – ζωγράφο), ενώ θα γίνουν και διαλέξεις και σεμινάρια σκακιού ως προετοιμασία για το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι διακρίσεις στο σκακιστικό σκίτσο δεν ήρθαν τυχαία για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Οι μαθητές έχουν ερεθίσματα από το σκάκι, καθώς ήδη από πέρυσι, το μάθημα εισαγωγή διδασκαλίας σκακιού έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης του σχολείου. Φέτος αναμένεται και εκπαιδευτικό υλικό από τη Σκακιστική Ενωση Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη το σχολείο, σύμφωνα με το Διευθυντή Γιώργο Παγωνόπουλο έχει προμηθευτεί σκακιέρες και έχει συμμετάσχει σε πρωταθλήματα σκάκι.

Σημειώνεται ότι η Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης έχει λάβει έγκριση για τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος της εκμάθησης σκακιού σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, κατόπιν δωρεάς του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε όσα σχολεία ανά την Ελλάδα επιθυμούν οι δάσκαλοι να κάνουν μαθήματα σκακιού. Υπάρχει μάλιστα εγκεκριμένο από το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) εκπαιδευτικό υλικό που αποτελείται από 3 βιβλία μαθητών και ένα βιβλίο δασκάλου.

Το μάθημα εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης στην Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξη, με μια ώρα την εβδομάδα, σε τρίμηνους κύκλους και δίνεται έμφαση στη μορφωτική πολιτιστική και κοινωνική αξία του σκακιού, στην προώθηση της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν: Δημήτρης Κοσμίδης, Παύλος Αρβανίτης, Ελένη Καραΐσκου, Ευγενία Γεωργαρά, Πελαγία Τσιάντου και Μαίρη Κρικελά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου